Γιώργος Τσιρίδης: Υβρίδια ανθρώπων-ζώων

Διαβάζω στο σημερινό TVXS σε άρθρο για υβρίδια ανθρώπων-ζώων.

«Υβρίδια ανθρώπων – ζώων έχουν ήδη δημιουργηθεί τόσο στις ΗΠΑ όσο και το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά οι κανονισμοί απαιτούν το έμβρυο να καταστραφεί συνήθως μέσα 14 ημέρες. Οι νέοι ιαπωνικοί κανονισμοί επιτρέπουν να τοποθετηθεί το έμβρυο σε υποκατάστατη μήτρα και, τελικά, να γεννηθεί ως ποντίκι με «ανθρώπινο» πάγκρεας, σύμφωνα με το “conversation”. Τα ποντίκια θα παρακολουθούνται έπειτα έως και για δύο χρόνια και το πείραμα θα τερματίζεται εάν διαπιστωθεί πως ο εγκέφαλος στα αναπτυσσόμενα ζώα περιέχει πάνω από 30% ανθρώπινα κύτταρα
Ποντίκια με ανθρώπινο πάγκρεας που αργότερα θα γίνουν γουρούνια με ανθρώπινο πάγκρεας. Θα έχουν και ανθρώπινο μυαλό, το πολύ ως 30%. Όριο που θέτουν οι νόμοι, όχι η επιστήμη της βιοτεχνολογίας.Γι αυτήν το 90-100% ανθρώπινο μυαλό σε έναν κάπρο δεν είναι απίθανο ούτε απαγορευτικό.
Δεν θα το σχολιάσω. Ο καθένας μας μπορεί να κάνει σχόλια και σκέψεις επ’ αυτού. Μόνο θα εκφράσω το παράπονό μου που αυτή η απίστευτη επιστήμη του 21ου αιώνα, με την τεχνητή νοημοσύνη και την βιοτεχνολογία έχει απομυθοποιήσει τα πάντα. Αυτά που ήταν ιδιότητες των θεών και των τιτάνων τώρα φτιάχνονται σε εργαστήρια. Ένας κόσμος γεμάτος από το τίποτα (πυκνώσεις ενέργειας χωρίς ύλη) έχει αντικαταστήσει τον σταθερό κόσμο των ματιών, των αυτιών και των άλλων αισθήσεών μας.
Στον καινούριο θαυμαστό κόσμο που ζούμε, τα παιδιά και τα εγγόνια μας θα είναι τυχερά που βλέπουν όλον τον κόσμο στο ίνσταγκραμ και τον ακούν στο βάϊμπερ. Ας ελπίζουμε πως δεν θα είναι τόσο άτυχα ώστε να δουν και το τέλος του.