Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση με τον νέο Υπουργό Εσωτερικων όπου συζητήθηκαν τα προβλήματα των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. 1. Κατάργηση των διατάξεων τον Νόμου Γαβρογλου για την υποχρεωτική δίχρονη προσχολική αγωγή και την υποχρεωτική ένταξη των προνηπιων στα Νηπιαγωγεία.
2. Μη κατάργηση του προληπτικού ελέγχου από το Ελεγκτικό Συνέδριο.
3. Κατάργηση των άρθρων 203 και 204 του Ν.4555 /2018 Πρόγραμμα Κλεισθενης.
4.Τακτοποίηση των εργαζομένων που απασχολούνται για πολλά χρόνια μέσω προγραμμάτων που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ στις Κοινωνικές Δομές των Δήμων.( Βοήθεια στο σπίτι ΚΔΑΠ Παιδικοί Σταθμοί).
5.Αναγνώριση και μισθολογικά της προϋπηρεσίας στον Ιδιωτικό Τομέα.
6. Μισθολογική αναγνώριση της διετίας 2016_2017.
7. Άμεση αντιμετώπιση των δαπανών μετακίνησης μεγάλου αριθμού εργαζομένων κυρίως Καλλικρατικων Νησιωτικών ή Ορεινών Δήμων που αναγκάζονται καθημερινά να μετακινούνται δεκάδες χιλιόμετρα για να βρεθούν στην έδρα του Δήμου.
8.Κατάργηση της διάταξης τοο άρθρου 61 του Ν.3979/2011.
9. Κατάργηση κάθε μορφή ελαστικής σχέσης εργασίας.
10. Την αυστηρή τήρηση της νομοθεσίας για την Υγιεινή και Ασφάλεια.
11.Καμία κατάργηση ή περικοπη του επιδόματος Επικίνδυνη και Ανθυγιεινης Εργασίας.,
12. Θέσαμε επί τάπητος το θέμα της διάσπασης των 5 Καλλικρατικων Δημων που χρίζει άμεσης παρέμβασης για την ομαλή λειτουργική μεταβαση. Για τον λόγο αυτό θα πρέπει να υπαρξει αμεα νομοθετική ρύθμιση για κατ εξαίρεση προσλήψεις προσωπικού των αναγκαίων ειδικοτήτων στους νεους Δήμους και συνεπακόλουθα αύξηση της χρηματοδοτησης τους για την ομαλή προσαρμογή τους στις νέες συνθήκες, όπως και άλλα θέματα που θα ενημερωθείτε με Δέλτα Τύπου που θα βγάλει η Ομοσπονδία.