Εγκαίνια σύγχρονου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού στο “Μεταξά”

Το πρωί της Τετάρτης 22 Μαΐου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια σύγχρονου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού στο Ειδικό Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά – «Μεταξά» από τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη.

Εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου της πόλης μας, της ιατρικής και νοσηλευτικής κοινότητας των εθελοντικών ομάδων που δραστηριοποιούνται στο Νοσοκομείο δέχθηκαν την πρόσκληση από το Διοικητή του «Μεταξά» Γιώργο Ζαΐμη, τον αναπληρωτή Διοικητή Γεράσιμο Γιαννιώτη και το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου.

Στην τελετή παραβρέθηκαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Α΄ Πειραιά Θοδωρής Δρίτσας, Ελένη Σταματάκη και Γεωργία Γεννιά. Η Διοικήτρια της 2ης Υ.Πε. Όλγα Ιορδανίδου, οι υποδιοικητές της 2ης Υ.Πε Γιώργος Αντύπας και Βαγγέλης Κυζηράκος. Επίσης παραβρέθηκε ο πρόεδρος του Ιατρικού συλλόγου Πειραιά Νίκος Πλατανισιώτης, εκπρόσωποι των εθελοντικών ομάδων «Αγκαλιάζω» και «Σύνδεσμος φίλων ασθενών Στάσου κοντά μας» καθώς και οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου.

Ο νέος εξοπλισμός που εγκαινιάστηκε περιλαμβάνει:
Α. ψηφιακό μαστογράφο με σύστημα στερεοτακτικής βιοψίας.
Το σύγχρονο αυτό μηχάνημα αντικαθιστά τον παλαιό μαστογράφο, ο οποίος λειτουργούσε στο Νοσοκομείο από τον Ιανουάριο του 2005 και ήταν αναλογικός.
Β. ψηφιακό τηλεχειριζόμενο ακτινοσκοπικό συγκρότημα το οποίο αντικαθιστά, το παλαιό – λειτουργούσε από το 1994.
Η χρηματοδότησή των παραπάνω μηχανημάτων είναι από το αδιάθετο προϊόν των Πανελληνίων Αντικαρκινικών Εράνων.
Γ. γ Camera Dual head που αντικαθιστά παλαιότερο μηχάνημα, δεκαπέντε ετών και χρηματοδοτήθηκε από τα κρατικά ταμεία.

Το ΕΑΝΠ- Μεταξά» προσπαθεί να εκσυγχρονίζεται ώστε να προσφέρει υψηλή ποιότητα υπηρεσιών υγείας, για τη σωστή διάγνωση της νόσου καθώς και την άμεση θεραπευτική αντιμετώπισή της.