Λαϊκή Συσπείρωση Περάματος: Η κοροϊδία έχει και τα όριά της!

Ο δήμαρχος Περάματος Γ. Λαγουδάκης (ΣΥΡΙΖΑ), στην προσπάθεια του να υφαρπάξει ψήφους εν όψει των δημοτικών εκλογών, δήλωσε σε τηλεοπτική συνέντευξη και διαδίδει μέσα από ιστοσελίδες ότι «Φεύγουν οι δεξαμενές της BP» από το Πέραμα. Συνεχίζοντας μιλάει για «νίκη για την πόλη του Περάματος». Όμως η κοροϊδία έχει και τα όρια της!

Αυτό που ενημερώνει ο δήμαρχος είναι ότι τα ΕΛ.ΠΕ, που κατέχουν τις εγκαταστάσεις της πρώην BP, προχωράνε στην αποξήλωση των παλαιών δεξαμενών που βρίσκονται στις εγκαταστάσεις τους στο Πέραμα. Αυτό όμως που δεν μας λέει είναι:

  • Σταματάει οποιαδήποτε βιομηχανική δραστηριότητα επάνω σε αυτήν την εγκατάσταση;
  • Αίρονται οι άδειες εγκατάστασης και εμπορίας πετρελαιοειδών για αυτήν την εγκατάσταση;
  • Αλλάζει η χρήση γης; Θα χαρακτηριστεί ως χώρος ελεύθερος και αξιοποιήσιμος για τις ανάγκες του λαού του Περάματος;

Αυτό που μας δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία είναι ότι συναντήθηκε με την Διοίκηση των ΕΛ.ΠΕ.. Άρα γνωρίζει από πρώτο χέρι το σχεδιασμό της εταιρίας, αλλά γι’ αυτόν δεν βγάζει άχνα!

Θυμίζουμε στο Περαμαϊκό λαό ότι οι εγκαταστάσεις της πρώην BP (ΕΛ.ΠΕ.) για πολλά χρόνια ήταν ανενεργές, παρόλα αυτά η εταιρία εξασφάλιζε την ανανέωση αδειών εγκατάστασης και εμπορίας πετρελαιοειδών για το Πέραμα. Αυτές οι άδειες έχουν ισχύ ακόμα και σήμερα!

Επιπρόσθετα θυμίζουμε ότι με το άρθρο 70 του πολυνομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα της 4ης αξιολόγησης που ψήφισε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, δίνεται παράταση για 20 χρόνια στην λειτουργία των Καζανιών του Θανάτου, ακόμα και αν σήμερα χαρακτηρίζονταν οι εγκαταστάσεις πετρελαιοειδών ως μη συμβατές.

Αλλά το πιο κωμικοτραγικό είναι ότι, εμφανίζοντας μια «θολή» απόφαση μιας εταιρίας πετρελαιοειδών και χωρίς να ενημερώσει για τους πραγματικούς της σκοπούς, κρύβει το τεράστιο πρόβλημα των ΚΑΖΑΝΙΩΝ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ. Κρύβει ότι με αφορμή το Master Plan της COSCO για το λιμάνι και τη δημιουργία της προβλήτας πετρελαιοειδών, οι υπόλοιπες εταιρίες πετρελαιοειδών ξαναζωντανεύουν την κόλαση στην πόλη μας! Λέει στον Περαματιωτή «κοίτα φεύγουν 21 ανενεργές δεξαμενές», αλλά δεν λέει ότι παραμένουν σε πλήρη λειτουργία οι υπόλοιπες 120 ενεργές δεξαμενές!

Θυμίζουμε ότι η στάση της δημοτικής αρχής ήταν απέναντι στις κινητοποιήσεις για την Μετεγκατάσταση των Καζανιών του Θανάτου, κάνοντας μάλιστα σχόλια για τις κινητοποιήσεις ότι οι «μαθητές βγήκαν να λιαστούν στον ανοιξιάτικο ήλιο».

Καταγγέλλουμε αυτήν την επικίνδυνη στάση της δημοτικής αρχής και την καλούμε να ενημερώσει εδώ και τώρα τον λαό του Περάματος για τον συνολικό σχεδιασμό που υπάρχει για τις εγκαταστάσεις της πρώην BP.

Επίσης να ενημερώσει για το σχεδιασμό που υπάρχει για τις υπόλοιπες εγκαταστάσεις, όπως για τα σχέδια αξιοποίησης της πρώην ΕΛ ΠΕΤΡΟΛ που μόλις πριν μισό χρόνο βγήκε σε πλειστηριασμό και που εντέχνως η δημοτική αρχή απέκρυψε αυτήν την εξέλιξη από τον λαό!

 

Υ.Γ. – Συμβουλεύουμε τον δήμαρχο Περάματος, όπως και την δημοτική αρχή, να μην παίζουν με τόσο ευαίσθητα ζητήματα που αφορούν την υγεία και την ζωή των Περαματιωτών, στο όνομα του να πάρουν δυο ψήφους παραπάνω στις εκλογές!