Λαϊκή Συσπείρωση Περάματος: Καμία εκποίηση της δημόσιας περιουσίας με οποιοδήποτε τρόπο και μέσο

Άλλο ένα έγκλημα εξελίσσεται συγκαλυμμένα ενάντια στο λαό του Περάματος! Μετά την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού και την παράδοσή του στο κινέζικο μονοπώλιο της Cosco, το ξαναζωντάνεμα των Καζανιών του Θανάτου, την προσπάθεια να παραδοθεί ο Αρμός στην Cosco, τις συνεχείς συγκρούσεις μεταξύ μεγάλων συμφερόντων για το περίφημο Masterplan της Cosco, τώρα έβαλαν στο μάτι και μεγάλες εκτάσεις γης του Περάματος!

Με την κυβερνητική απόφαση (ΦΕΚ Β΄ 2317/19-6-18) στο πλαίσιο των μνημονιακών δεσμεύσεων η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε στην εκχώρηση στο λεγόμενο Υπερταμείο, ακόμη 10.199 ακίνητων του δημοσίου, συνολικής έκτασης περίπου 511.357 στρεμμάτων. Τα ακίνητα αυτά αποτελούν πλέον «εγγύηση» για την αποπληρωμή των ντόπιων και ξένων δανειστών του κρατικού χρέους.

Στα ακίνητα αυτά συγκαταλέγονται 10 εκτάσεις του Περάματος συνολικής επιφάνειας 1.628 στρεμμάτων! Πιο συγκεκριμένα:

  • 3 εκτάσεις κάτω από την Λεωφόρο Δημοκρατίας στην περιοχή του Ικονίου, που γειτνιάζουν με το λιμάνι.
  • Το πρώην νεκροταφείο Περάματος στην Αναπαύσεως, που είναι ιδιοκτησία του Δήμου Περάματος.
  • 3 τεράστιες εκτάσεις στο ορεινό τμήμα του Περάματος. Από τα τελευταία σπίτια του Άνω Περάματος μέχρι την κορυφογραμμή και συνεχίζοντας στις περιοχές γύρω από την Χωράφα μέχρι την Λεωφόρο Σχιστού.
  • Το πρώην στρατόπεδο Σχιστού, όπου βρίσκεται η δομή των προσφύγων.
  • 2 εκτάσεις ανατολικά του Νεκροταφείου Σχιστού.

Πρόκειται για την συνέχεια της εκποίησης της δημόσιας περιουσίας μετά τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, των πρώην δημόσιων επιχειρήσεων, αλλά και εκτάσεων «φιλέτα» – όπως το Ελληνικό – που ξεπουλήθηκαν για να πιαστούν οι στόχοι των ιδιωτικοποιήσεων και που δόθηκαν βορά στις ορέξεις των επιχειρηματικών ομίλων για να αυγατίζουν τα κέρδη τους.

Θυμίζουμε ότι με τον πρόσφατο νόμο «Κλεισθένης I», νομοθετήθηκε η τήρηση βάσης δεδομένων με τίτλο «Καταγραφή Ακίνητης Περιουσίας ΟΤΑ», όπου καταγράφονται το σύνολο των στοιχείων των ακινήτων των δήμων και των νομικών τους προσώπων, «με στόχο τη βέλτιστη διαχείριση και αξιοποίησή» τους. Δηλαδή όσο το δυνατό γρηγορότερο και απρόσκοπτο ξεπούλημα τους.

Μετά την αποκάλυψη ότι έχουν μπει στο κατάλογο για μελλοντικό ξεπούλημα σχολεία, αθλητικοί χώροι, παιδικές χαρές, πλατείες, τμήμα του πάρκου Σελεπίτσαρι στο δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας, τώρα αποκαλύπτεται το έγκλημα και στο Πέραμα! Η εξέλιξη επιβεβαιώνει το βρώμικο ρόλο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – με την ύποπτη σιωπή των δημοτικών αρχών – που πιέζει υπέρ των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου!

Και ρωτάμε: Γιατί σιωπά η δημοτική αρχή Περάματος (ΣΥΡΙΖΑ), εδώ και 8 μήνες, ενώ μάλιστα το πρώην Νεκροταφείο είναι ιδιοκτησία του Δήμου Περάματος, την ώρα που η ίδια έχει άμεση πρόσβαση στους Κτηματολογικούς χάρτες; Τι σχεδιασμοί υπάρχουν; Σημειώνουμε ότι η αποκάλυψη των συγκεκριμένων εκτάσεων είναι μια δύσκολη διαδικασία αφού στην κυβερνητική απόφαση όλο και όλο αυτό που δίνεται είναι μονάχα ένας κτηματολογικός κωδικός για κάθε έκταση! Η διαφάνεια τους μάρανε!

Μεγάλη ανησυχία μας δημιουργεί ότι μέσα σε αυτές τις εκτάσεις βρίσκονται δασικές περιοχές, στο ορεινό τμήμα του Περάματος και γύρω από τη Χωράφα. Περιοχές που μπορούν να αποτελέσουν «φιλέτο» για μελλοντικά επιχειρηματικά σχέδια, ειδικά όταν καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες επιχειρηματικών ομίλων που στοχεύουν το Πέραμα, αφού εδώ συγκεντρώνονται κλάδοι της οικονομίας που ιεραρχούνται στο σχεδιασμό των επιχειρηματιών (λιμάνι, μεταφορές, logistics) και ακόμη από το Πέραμα περνά ο δρόμος για την μεταφορά εμπορευμάτων!

Καταγγέλλουμε αυτή την προσπάθεια εκχώρησης δημόσιας περιουσίας και όσους στηρίζουν αυτή την πολιτική, που λέει ότι πουλιούνται τα πάντα για την εξυπηρέτηση των δανείων, μάλιστα με σκοπό να γίνουν νέα πεδία για την κερδοφορία των επιχειρηματιών! Η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αποτελεί τη συνέχεια του νήματος των ιδιωτικοποιήσεων από εκεί που το άφησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, ενισχύει ακόμα περισσότερο το αντιλαϊκό οπλοστάσιο της εκχώρησης δημόσιας περιουσίας στο μεγάλο κεφάλαιο, πολιτική στην οποία συμφωνεί και επαυξάνει η ΝΔ και όλα τα άλλα αστικά κόμματα.

Τα ακίνητα και οι εκτάσεις αυτές αποτελούν δημόσια περιουσία, που είτε εξυπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες, είτε θα μπορούσε να αξιοποιηθούν προς όφελος του λαού!

Δεν θα επιτρέψουμε καμία αμφισβήτηση όλων όσων ο λαός κέρδισε με τους αγώνες του, ώστε να μπορεί να έχει όλες τις υποδομές και τους χώρους για να ικανοποιεί τις ανάγκες του σε μόρφωση, ψυχαγωγία, αθλητισμό.

Δεν θα δεχθούμε να ξεπουληθεί σπιθαμή γης από το Πέραμα!