Στέλιος Κατσέλης υπ. Δήμαρχος Π. Φαλήρου: «Με τιμάτε και θέλω να σας δικαιώσω»

Υποψήφιος δήμαρχος για το δήμο Παλαιού Φαλήρου θα είναι τελικά ο ποινικολόγος Στέλιος  Κατσέλης, ο οποίος είναι και νυν νομικός εκπρόσωπος του δήμου.

Η αναγγελία της υποψηφιότητας έγινε αυτή την εβδομάδα σε μία εντυπωσιακή συγκέντρωση σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Στην ομιλία του ο Στέλιος Κατσέλης αναφέρθηκε:

Στην επιτυχημένη Δημαρχία του Διονύση Χατζηδάκη του οποίου υπήρξε επί 13 χρόνια στενός συνεργάτης, ως νομικός σύμβουλος του δήμου Παλαιού Φαλήρου.

Στην απόρριψη αγωγών ύψους 11 εκατομμυρίων ευρώ σε βάρος του δήμου έναντι απαιτήσεων μόλις 600 χιλιάδων ευρώ που ικανοποιήθηκαν, όπως και στον επιτυχή χειρισμό περισσότερων από 100 ποινικών δικογραφιών, που αφορούσαν αιρετούς και υπαλλήλους.

Ακολούθως, αναφέρθηκε στα κίνητρα της υποψηφιότητάς του και εξέφρασε τη βαθιά ανησυχία και τον έντονο προβληματισμό του για το μέλλον της πόλης, μετά την 13χρονη εμπειρία του στη νομική υπηρεσία και αναφέρθηκε στην επιδίωξή του για ένα νέο ξεκίνημα για το Παλαιό Φάληρο, υπογραμμίζοντας ότι:

Το Παλαιό Φάληρο πρέπει να επιταχύνει, ώστε να αναβαθμιστεί περαιτέρω και να πρωταγωνιστήσει στο εγγύς και το απώτερο μέλλον.

Την ανάγκη έργων υποδομής για την πόλη, με προτεραιότητα την εξασφάλιση χώρων στάθμευσης.

Την ανάπλαση της παραλίας σε ολόκληρο το μήκος της, ώστε να αποκτήσει κοσμοπολίτικη εικόνα. Την επιδίωξη υπογειοποίησης της παραλιακής λεωφόρου Ποσειδώνος, που θα εξασφαλίσει την ενοποίηση με την πλατεία Φλοίσβου και την Αγίου Αλεξάνδρου.

Τη συχνή κυκλοφοριακή σύνδεση της πόλης με περισσότερα και σύγχρονα δημοτικά μέσα μαζικής μεταφοράς και με στοχευμένες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Την ευταξία σε δρόμους και πεζοδρόμια, τον επαρκή φωτισμό της πόλης και την ισόρροπη ανάπτυξη όλων των συνοικιών της.

Την ασφάλεια των δημοτών, κατοίκων και επισκεπτών, με την  ανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας.

Την αναβάθμιση των χώρων διδασκαλίας, υγιεινής και άθλησης, όλων των σχολικών μονάδων.

Την ουσιαστική και εξαντλητική στήριξη των οικογενειών που έχουν ανάγκη και την ενίσχυση όλων των συλλογικοτήτων που δραστηριοποιούνται σχετικά στην πόλη.

Τη διαβούλευση με φορείς, οργανώσεις και συλλόγους, για την επικράτηση ενός πλουραλιστικού μοντέλου διοίκησης.