Ο Φώτης Καρλής στο Κανάλι Ένα: “Υπάρχει κόσμος με ανοιχτά αυτιά”

Ο Φώτης Καρλής σε μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη  μιλάει για  την προσέγγιση των κρουαζιερόπλοιων σε ελληνικούς προορισμούς. Αναφέρει ότι  «πριν 6 χρόνια ξεκινήσαμε κάθε χρόνο να κάνουμε μία ετήσια δημοσιογραφική έρευνα για τις προσεγγίσεις των κρουαζιερόπλοιων  στους ελληνικούς προορισμούς.

Φτιάξαμε κάποια ομάδα από φοιτητές ναυτιλιακών σπουδών, πλοιάρχους  και ανθρώπους  ναυτιλιακών επιχειρήσεων  οι οποίοι μελέτησαν  αυτήν την έρευνα για τις προσεγγίσεις των 25 μεγαλύτερων εταιριών στην Ελλάδα, βάζοντας κάποια ποιοτικά χαρακτηριστικά των πλοίων που προσεγγίζουν σε ελληνικούς προορισμούς».

Και συνεχίζει  «η έρευνα ήταν ενδελεχής σε πλοία, παρατηρήσεις και ελληνικούς προορισμούς και βοηθάει να βγουν τα κατάλληλα συμπεράσματα για το που πάει η ελληνική κρουαζιέρα.  Μπορούμε μέσα από τις έρευνες και τους αριθμούς να αναδείξουμε που πάει το πράγμα. Από εκεί και πέρα θα πάρουν οι ειδικοί τα νούμερα και θα τα μετατρέψουν  σε πολιτική»

Σε σχόλιο  για την επίσης  καταπληκτική έρευνα που  έχει κάνει και το πανεπιστήμιο Χανίων κι αν αυτές οι έρευνες λαμβάνονται υπόψη από τους πολιτικούς, ο Φώτης Καρλής τονίζει ότι «εμείς πέρα πήραμε την απόφαση να εμπλουτίσουμε την έρευνα και να τη βγάλουμε προς τα έξω …από εδώ και πέρα θα δούμε αν θα ληφθεί υπόψη όλη αυτή η δουλειά. Σίγουρα στο κομμάτι στο γύρω γύρω του συνεδρίου μας πλησίασε πολύς κόσμος που έδειξε ενδιαφέρον από ηγεσία μέχρι φορείς. Αυτό  μας δείχνει ότι υπάρχει κόσμος που θέλει να μάθει, θέλει να το χρησιμοποιήσει όλο αυτό το υλικό. Υπάρχουν ανοιχτά αυτιά».

 

Ολόκληρη η συνέντευξη στο βίντεο που ακολουθεί: