ΕΛΜΕ Πειραιά: Κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας

Να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά. Να αποκατασταθούν άμεσα οι ζημιές. Να λειτουργήσουν με ασφάλεια το ΕΠΑΛ Αίγινας και το 1ο γυμνάσιο Αίγινας. Σχολεία ασφαλή-σύγχρονα.

ΠΕΜΠΤΗ 14/9 13:30
(2ωρη διευκολυντική στάση εργασίας 12:00-14:00)
Από 200 εκπαιδευτικοί, ακόμα και σε πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα. Κι αυτό γιατί, μετά τους διορισμούς με το σταγονόμετρο, η Α’ φάση πρόσληψης των αναπληρωτών ήταν μειωμένη σε σχέση με πέρσι, αφήνοντας τελικά τα σχολεία με τεράστια κενά και εκατοντάδες εκπαιδευτικούς στην ανεργία.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Α’ Πειραιά προσλήφθηκαν 174 εκπαιδευτικοί λιγότεροι (Γενική Εκπαίδευση) σε σχέση με πέρσι!
Πρόκειται για αίσχος! Η ΕΛΜΕ συντάσσει αναλυτικό υπόμνημα, με παραδείγματα από τα σχολεία, που θα δώσει στη δημοσιότητα τις επόμενες ημέρες.
Την ίδια ώρα, που βλέπουμε το λαό της Θεσσαλίας να ζει μια ανείπωτη τραγωδία, τα σχολεία εκεί να παραμένουν κλειστά, δύο σχολεία της Αίγινας δεν έκαναν αγιασμό, γιατί πλημμύρισαν!
Έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές. Αναρωτιέται κανείς ποια θα ήταν η εξέλιξη αν το απαράδεκτο αυτό γεγονός είχε συμβεί σε ώρα λειτουργίας του σχολείου, με τους μαθητές και τις μαθήτριες να βρίσκονται στο σχολείο!
Με αφορμή την κατάσταση των δύο σχολείων στην Αίγινα έρχεται ξανά στο προσκήνιο η άσχημη κατάσταση των σχολικών κτιρίων στην ευρύτερη περιφέρεια του Πειραιά και του Αργοσαρωνικού, τα δεκάδες κακοσυντηρημένα, επικίνδυνα, γερασμένα σχολικά κτίρια.
Οι πλημμύρες στη Θεσσαλία, πιο πριν οι πυρκαγιές, αναδεικνύουν με τραγικό τρόπο την
αδιαφορία του αστικού κράτους να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή και τη λαϊκή περιουσία.
Να διασφαλίσει ασφαλείς συνθήκες για εκπαιδευτικούς και μαθητές μέσα στα σχολεία, με σύγχρονες υποδομές.
Δεν πάει άλλο! Ως εδώ. Δεν θα περιμένουμε τον επόμενο σεισμό, την επόμενη πλημμύρα, την επόμενη πυρκαγιά για να θρηνήσουμε ξανά θύματα και αμέτρητες καταστροφές.
Απαιτούμε σύγχρονα σχολεία, ασφαλή, με επαρκή υλικοτεχνική υποδομή και εποπτικά μέσα.
Απαιτούμε να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά. Μόνιμοι, μαζικοί διορισμού, μονιμοποίηση των αναπληρωτών που εργάζονται τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση.
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΑΙΘ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 14/9 13:30