Π. Καμάς: Η εξουσία δεν είναι αυτοσκοπός

Ο Συνδυασμός Κερατσίνι Δραπετσώνα ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ- ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ, αποτελεί μία συλλογική Δημοτική Παράταξη με μέλη και στελέχη.

Για να τελειώνει μία άκομψη δημόσια συζήτηση.
Ο Συνδυασμός Κερατσίνι Δραπετσώνα ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ- ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ, αποτελεί μία συλλογική Δημοτική Παράταξη με μέλη και στελέχη.
Η παράταξη αποφάσισε Συλλογικά την κάθοδό της Αυτόνομα στις Δημοτικές Εκλογές.
Συζητήθηκε η πρόταση του κυρίου Διαλυνάκη για συνεργασία, από τα μέλη της παράταξης, τα οποία και πάλι προέταξαν, την αυτόνομη κάθοδο. Θέλω να σημειώσω ότι προσωπικά, δεν ήμουν αρνητικός.
Σε όλη αυτή τη Διαχείριση, είναι λογικό και επακόλουθο, ως μέλος της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ, να έχω διεξοδική συζήτηση και με την ηγεσία του Κινήματος.
Από εκεί και πέρα. Με την παράταξη του κυρίου Βρεττάκου, μάς χωρίζει αισθητική, πολιτική, ιδεολογική, προγραμματική διαφωνία.
Με τι να συμφωνήσουμε; Με τις απευθείας αναθέσεις; Με την παραίτηση από κάθε Αγώνα για την πόλη; Με τις ρουσφετολογικές προσλήψεις; ( αν κάποια στιγμή δημοσιοποιείτο η λίστα των διαφόρων διμηνιτών και όχι μόνο, θα γελούσε κάθε πικραμένος). Με την έλλειψη οράματος και πρότασης για την πόλη; Με τι ακριβώς θα συγκροτούσαμε το Προοδευτικό μέτωπο;
Με την παράταξη του κυρίου Μήτογλου, σε τι θα μπορούσα να συμφωνήσω; Με το είμαι κυβερνητικός και θα σας ” βοηθήσω” ( sic);
Στην πολιτική δίνεις μάχη ιδεών, ακόμα και αν οι ιδέες σου, συγκυριακά ηττηθούν εκλογικά.
Η εξουσία δεν είναι αυτοσκοπός. Είναι το πεδίο άσκησης στη πράξη όσων θεωρητικά έχεις στο μυαλό σου.
Στο πλαίσιο αυτό δίνουμε συλλογικά, και δίνω ατομικά τη μάχη μου με αξιοπρέπεια.
ΥΓ : Αν επέλεγα την μη κάθοδο, τότε θα στήριξα την Λαϊκή Συσπείρωση. Θα την επέλεγα, διότι εμείς και η Λαϊκή Συσπείρωση, είμαστε παρατάξεις πολιτικού ορθολογισμού, παρά την ιδεολογική μας διαφωνία. Υπάρχει μία ορθολογική διαφορετική προσέγγιση και την υπερασπιζόμαστε χωρίς τυχοδιωκτισμούς