Δ. Λιντζέρης: Με την καρδιά και το νου, ανταποκρίνομαι στο κάλεσμα των συντοπιτών μου

Υποψήφιος δήμαρχος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη στις δημοτικές εκλογές του Οκτώβρη.

Η Νίκαια, ο Αγ. Ι. Ρέντης, η Κοκκινιά, η Νεάπολη, τα Γερμανικά κι ο Αγ. Γιώργης, η Χαλκηδόνα, η Αγ. Τριάδα, τα Άσπρα Χώματα είναι οι βιωματικοί μου τόποι. Εδώ γεννήθηκα, μεγάλωσα, σπούδασα, εργάζομαι, δημιουργώ.
Εδώ πολιτεύθηκα για πολλά χρόνια, θέλοντας να εκφράσω και να εκπροσωπήσω, στην κεντρική πολιτική σκηνή, τους ανθρώπους του μόχθου, τους σκληρά εργαζόμενους,
τους νέους και τις νέες, τους συνταξιούχους και τους ηλικιωμένους, τις γυναίκες και τους άνδρες.
Οι συμπολίτες μου με εμπιστεύτηκαν, εκλέγοντάς με για 5 διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις, επί 12 χρόνια, κοινοβουλευτικό εκπρόσωπό τους, με το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα. Οι δεσμοί μου μαζί τους υπήρξαν ακατάλυτοι.
Στέρεος σύνδεσμός μας ήταν η κοινή προσδοκία, οι γειτονιές μας, οι γειτονιές του κόσμου, να βγουν στο φως, να ανασάνουν, να αναζωογονηθούν, αφήνοντας πίσω την εγκατάλειψη, την υποβάθμιση, την αποξένωση, την απομόνωση.
Μας ένωσε η μέριμνα για τον τόπο μας, η μέριμνα για τους συνανθρώπους μας, που επί πολλά χρόνια έχουμε οικοδομήσει.
Μετά το κλείσιμο του κύκλου στην κεντρική πολιτική σκηνή και τη μη συμμετοχή του σημερινού Δημάρχου στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές, πολλοί συμπολίτες μου της Νίκαιας και του Αγ.Ι.Ρέντη, μου ζήτησαν να συμπορευτώ μαζί τους, συμμετέχοντας στη μάχη των δημοτικών εκλογών, τον Οκτώβριο του 2023.
100 χρόνια από την ίδρυση της πόλης.
Η ανταπόκρισή μου στην πρόσκλησή τους, ήταν εύλογη και αυτονόητη.
Το θεωρώ χρέος μου προσωπικό και συλλογικό. Και κάτι περισσότερο, διαγενεακό. Το οφείλουμε σε όλους εκείνους που προσδοκούν, μια κοινωνία ασφάλειας και ίσων ευκαιριών. Το οφείλουμε στα παιδιά μας, στη νέα γενιά, που βίωσε και βιώνει τις συνέπειες, της χρεοκοπίας, της πανδημίας, της κλιματικής κρίσης.
Με την καρδιά και το νου, ανταποκρίνομαι στο κάλεσμα των συντοπιτών μου, να τεθώ επικεφαλής μιας Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης Πολιτών, Νίκαιας- Αγίου Ιωάννη Ρέντη, θέλοντας να εκπληρώσω μια προσωπική μου οφειλή, απέναντι στον τόπο μου και στους κατοίκους.
Οι μνήμες της προσφυγιάς, των κατατρεγμένων ανθρώπων, της Αντίστασης, της Αυτοθυσίας, των αγώνων για αναδημιουργία, κρατούν άσβεστο το πάθος μου για έναν Δήμο σύγχρονο, αποτελεσματικό και χρήσιμο, σε όλους τους πολίτες.
Με την πεποίθηση ότι είναι ζωτική προτεραιότητα αλλά και εφικτός στόχος μια ευρύτερη σύμπραξη, όλων των δημιουργικών και προοδευτικών δυνάμεων, καταλύουμε τις πολιτικές διαφορές και τις κομματικές περιχαρακώσεις.
Λαμβάνουμε συλλογικές αποφάσεις. Άλλωστε αυτή είναι και η πεμπτουσία του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Με σεβασμό στην προσφορά και στο έργο όλων των δημοτικών αρχών, που βρέθηκαν στο τιμόνι διοίκησης του Δήμου, στρέφουμε το βλέμμα μας μπροστά, προκειμένου να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε, στις τωρινές ανάγκες και απαιτήσεις, των γειτονιών της Νίκαιας και του Αγ.Ι.Ρέντη.
Με ανοιχτούς ορίζοντες και με σκληρή δουλειά, μπορούμε να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες και τις δυνατότητες, που μας προσφέρονται, χαράζοντας και ακολουθώντας
νέους δρόμους. Με έργα υποδομής αντιμετωπίζουμε τις εκκρεμότητες του παρελθόντος.
Με αποτελεσματικές υπηρεσίες για τον πολίτη κερδίζουμε την εμπιστοσύνη του. Εξασφαλίζουμε καθαρή και όμορφη πόλη. Βελτιώνουμε το οδικό της δίκτυο. Με κοινωνικές υποδομές και υπηρεσίες υπηρετούμε την αλληλεγγύη.
Με τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών μας αναβαθμίζουμε την υγεία και την ποιότητα ζωής τους. Με την προστασία του περιβάλλοντος διατηρούμε τις γειτονιές μας καθαρές.
Εκσυγχρονίζουμε και βελτιώνουμε τις πλατείες και το πράσινο.
Συμμετέχουμε ουσιαστικά στην προστασία του πολίτη και της περιουσίας του.
Τιμάμε τις ρίζες μας.
Ο πολιτισμός και η ανάδειξή του ταυτίζεται με αυτή την πόλη.
Με την αναζωογόνηση της οικονομικής, εμπορικής, πολιτιστικής δραστηριότητας, με έξυπνες και καινοτόμες ιδέες, καθιστούμε τη Νίκαια και τον Αγ.Ι.Ρέντη, υπόδειγμα ανάπτυξης.
Ζητώ από τους συνδημότες μου να πιστέψουν στην αξία του τόπου μας.
Υπογράφω από τώρα μαζί τους ένα δημοτικό συμβόλαιο, που θα στηρίζεται στην αλήθεια, στη συνεργασία, στην εμπιστοσύνη, στην αλληλεγγύη..