Ρένα Δούρου: Τιμή και αθάνατη δόξα σε όσους και όσες αψήφησαν και αντιστάθηκαν με την ζωή τους στην ναζιστική κατοχή της πατρίδας.

Επίσκεψη στον μαρτυρικό χώρο του «Μπλοκ 15» στο Στρατόπεδο Χαϊδαρίου.

Σαν σήμερα την 1η Μαΐου 1944 η Ελλάδα έπρεπε να πληρώσει ακόμη ένα βαρύ φόρο αίματος των παιδιών της, στους ναζί κατακτητές της πατρίδας μας.

Σαν σήμερα πριν 79 χρόνια, την 1η Μαΐου 1944, οι ναζί οδήγησαν 200 κρατούμενους Έλληνες πατριώτες, 200 Έλληνες κομμουνιστές, από το Στρατόπεδο Χαϊδαρίου, από το “Μπλόκ 15”, στην Καισαριανή όπου και τους εκτέλεσαν.

Τους εκτέλεσαν την 1η Μαΐου, την ημέρα που γιορτάζει η εργατική τάξη σε όλη τον κόσμο τους αγώνες της, και τις θυσίες των εργαζομένων.

Στο Στρατόπεδο Χαϊδαρίου και ιδιαίτερα στο “Μπλόκ 15” κρατήθηκαν, βασανίστηκαν, μάτωσαν και οδηγήθηκαν σε εκτελεστικά αποσπάσματα εκατοντάδες και χιλιάδες γυναίκες, άνδρες, νέοι και νέες.

Αυτός ο φοβερός τόπος μαρτυρίου, βασανισμού και θανάτου, αυτός ο φοβερός τόπος εγκλεισμού και ταυτόχρονα λεύτερης ψυχής και συνείδησης των Ελληνίδων και των Ελλήνων που μαρτύρησαν κάτω από την ναζιστική μπότα, από το τέρας του φασισμού, είναι ένας από τους πολλούς άγιους τέτοιους τόπους που δυστυχώς υπάρχουν σε όλη την χώρα μας.

Υπάρχουν για να μας θυμίζουν τι θα πει φασισμός και ναζισμός.

Υπάρχουν για να μας θυμίζουν ότι ο μόνος χαμένος αγώνας, είναι εκείνος που δεν έχει δοθεί.

Υπάρχουν, για να συνεχίσουν να λειτουργούν ως πολύτιμη και αναντικατάστατη παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές μας, για Ελευθερία, Δημοκρατία, Δικαιοσύνη, Αλληλεγγύη.

Η Ελλάδα είναι περήφανη για εκείνη την αδάμαστη δρακογενιά, για τον ηρωικό και αδούλωτο λαό της.

Αυτή την υπέρτατη θυσία με επίσκεψη στον μαρτυρικό χώρο του «Μπλοκ 15» στο Στρατόπεδο Χαϊδαρίου, τίμησε σήμερα η υποψήφια βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Β2 Δυτικού Τομέα Αθήνας Ρένα Δούρου μαζί με Αντιπροσωπεία της Δύναμης Ζωής, αφήνοντας λίγα λουλούδια στη μνήμη τους.