Βράβευση σημαντικών γυναικείων προσωπικοτήτων της Σαλαμίνας

«Η Περιφέρεια Αττικής και η τ.Αντιπεριφερειάρχης Νήσων, κ. Βάσω Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη βράβευσαν σημαντικές Γυναικείες Προσωπικότητες της Σαλαμίνας.»

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Ι.Ν Αγ.Μηνά Σαλαμίνας, η εκδήλωση βράβευσης Σαλαμινίων Γυναικών από την Περιφέρεια Αττικής και την τ.Αντιπεριφερειάρχη Νήσων, κ.Βάσω Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη, για την προσφορά τους στην Κοινωνία, τις Τέχνες και τα Γράμματα.
Οι τιμώμενες κυρίες ήταν η κ.Βενετσάνου Νένα, η σπουδαία Σαλαμίνια ερμηνεύτρια, η κ. Στολάκη Αικατερίνη, τραπεζική υπάλληλος και πολύτεκνη μητέρα, η κ. Παπαισιδώρου-Μακρή Αικατερίνη, η πρώτη γυναίκα διευθύντρια σχολείου της Σαλαμίνας και από τις πρώτες γυναίκες Αντιδημάρχους, η δρ. Ραπαντζίκου Τατιάνα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΑΠΘ,
η κ.Αρακά Ελένη, γραμματέας και ψυχή του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Σαλαμίνας, η κ. Σακελλαρίου Αναστασία, Πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Σαλαμίνας, η δρ.Μέλλιου Ελένη, μέλος ΕΔΙΠ του Τμήματος Φαρμακευτικής του  ΚΠΑ, ιδρύτρια και πρόεδρος του Παγκόσμιου Κέντρου Ελιάς για την Υγεία, η δρ.Μιχάλαινα-Λατανιώτη Ευανθία, ερευνήτρια σε θέματα αειφορίας και νησιωτικότητας, η δρ.Φραγκοπούλου Μαριάνθη, Πυρηνική Φυσικός, και συνεργάτιδα της NASA, η κ.Μικρομάστορα Παρασκευή, Αρχαιολόγος, και η αείμνηστη Ορσία Ραπαντζίκου, επίτιμη Πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Σαλαμίνας.
Στον χαιρετισμό της η τ.Αντιπεριφερειάρχης Νήσων και Υποψήφια Δήμαρχος Σαλαμίνας, κ.Βάσω Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη, τόνισε τα εξής:
Η σημερινή εκδήλωση είναι πολύ σημαντική!
Είναι μια εκδήλωση στοιχειώδους αναγνώρισης του έργου και της προσφοράς καταξιωμένων γυναικών στο Νησί μας.
Βραβεύουμε σήμερα σπουδαίες προσωπικότητες, που κοσμούν τη Σαλαμίνα μας!
Με το τρόπο αυτό θέλουμε να δημιουργήσουμε σπουδαία πρότυπα για την νέα γενιά του τόπου μας.
Τα νέα παιδιά, αγόρια και κορίτσια, μπορούν να ακολουθήσουν το παράδειγμα των εξαιρετικών αυτών γυναικών και να πάρουν το μέλλον στα χέρια τους, μέσα από την γνώση, την προσπάθεια, το ταλέντο.