Δ. Μαρκόπουλος: Δεν καθόμαστε στιγμή. Βρισκόμαστε δίπλα στους συμπολίτες μας.

Ένα γεμάτο και παραγωγικό πρωινό σε Ρέντη, Κερατσίνι και Πειραιά. Παραβρέθηκα στην εξαιρετική εκδήλωση μικρασιατικής μνήμης της κυρίας Ζαφειρίας Λαυρεντιάδου και του Συλλόγου «Ιωνία» στο Ρέντη.

Κατόπιν στον Σύλλογο Κρητών Κερατσινίου- Δραπετσώνας «το Αρκάδι» για τον εορτασμό μνήμης του ολοκαυτώματος από τους Τούρκους και μετά στο Λιμανάκι του Αγίου Νικολάου στο Κερατσίνι για τον καθαρισμό της τοπικής θάλασσας.
Η ημέρα ολοκληρώθηκε στον Πειραιά και την Αδελφότητα Κεφαλληνίων.
Δεν καθόμαστε στιγμή. Βρισκόμαστε δίπλα στους συμπολίτες μας. Τα κλειστά γραφεία και οι ίντριγκες δεν μας αφορούν. Δύναμή μας είναι ο κόσμος.

Επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Κερατσινίου
Συνεχίζω το πρόγραμμα επισκέψεων στους υγειονομικούς χώρους της Β Πειραιά για να καταγράψω προβλήματα και να συμβάλω σε λύσεις προς όφελος των πολιτών.
Μετά την επίσκεψη στο Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας, βρέθηκα με τον διευθυντή του γραφείου μου και δημοτικό σύμβουλο Πέτρο Καψοκόλη στο Κέντρο Υγείας Κερατσινίου. Σε μια σημαντική δομή που άλλαξε την κατάσταση στην περιφέρεια μας.
Όπως με πληροφόρησε ο επικεφαλής της μονάδας αξιόλογος γιατρός Δημήτρης Ζαχαρίου και ο φίλος γιατρός Τάκης Αγαπητός, καθημερινά εξυπηρετούνται πάνω από 300 πολίτες με υπηρεσίες υψηλού επιπέδου. Το δυναμικό του Κέντρου Υγείας φθάνει τα 68 άτομα ενώ μαζί με το Υπουργείο Υγείας και τη Β ΥΠΕ θα δώσουμε αγώνα και για περαιτέρω προσθήκες όπου κριθεί αναγκαίο.
Σε συναντήσεις με εργαζόμενους διαπίστωσα το εξαιρετικό κλίμα που επικρατεί και τη διάθεση προσφοράς που υπάρχει. Επίσης είδα πως υπάρχει αξιόλογη υλικοτεχνική υποδομή αιχμής.
Θα θυμίσω πως χάρη στην προσωπική παρέμβαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη (μην ξεχνάμε πως υπήρξε και υποψήφιος στην περιφέρεια μας τιμώντας την περιοχή) το καλοκαίρι του 2021 άνοιξε τις πύλες της η συγκεκριμένη ημινοσοκομειακού χαρακτήρα μονάδα.
Η πορεία της δείχνει πως αποτελεί ένα έργο, το οποίο οι Πειραιώτες αγκάλιασαν.