Τρ. Αλεξιάδης: Εφιάλτης για τους επιβάτες του μετρό στον Πειραιά

Κυβέρνηση Μητσοτάκη: Πρωταγωνιστές στα εγκαίνια και στις φανφάρες, πρωταγωνιστές και στη ταλαιπωρία επιβατών του ΜΕΤΡΟ στον Πειραιά.

Με κοινοβουλευτική Αναφορά για τον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών ο Βουλευτής Β’ Πειραιά και αν. Τομεάρχης Οικονομικών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Τρύφων Αλεξιάδης, φέρνει στη Βουλή το Δελτίο Τύπου της Δημοτικής Παράταξης «Πειραιάς για όλους» σχετικά με τις εφιαλτικές στιγμές που έζησαν επιβάτες της γραμμής 3 του Μετρό στον Πειραιά το βράδυ τις 17ης Νοέμβρη.

Συγκεκριμένα, καθώς το Μετρό βρισκόταν στην στάση «Μανιάτικα», το μεγάφωνο έκανε έκκληση στους επιβάτες να κατέβουν από τον συρμό ,να ανέβουν την μεγάλη σκάλα και να περάσουν στην αποβάθρα της αντίθετης κατεύθυνσης. Χωρίς να δουλεύουν οι ηλεκτρονικές πινακίδες που δείχνουν χρόνους και προορισμούς και χωρίς να γίνεται κάποια ανακοίνωση, ήταν πλέον φανερό πως υπήρχε βλάβη στο μετρό μεταξύ των σταθμών «Μανιάτικα» και «Δημοτικό Θέατρο».

Το πλήθος κόσμου πανικοβλημένο, ανεβοκατεβαίνει τις σκάλες μη ξέροντας προς τα πού να πάει. Με νέα ανακοίνωση μετά από δέκα λεπτά καλούν τον κόσμο να μετακινηθεί στην άλλη αποβάθρα.

Η κατάσταση χειροτερεύει όταν αρχίζει να χτυπάει έντονα ο συναγερμός στο τούνελ και ταυτόχρονα να αναβοσβήνει ο κόκκινος προβολέας δίπλα στις κυλιόμενες σκάλες προκαλώντας ακόμα μεγαλύτερο πανικό στους επιβάτες, χωρίς να υπάρχει κάποιος υπεύθυνος να δώσει οδηγίες.

Οι επιβάτες στην προσπάθειά τους να δουν τι συμβαίνει, ψάχνουν να βρουν κάποιον αρμόδιο, αλλά μάταια τα γραφεία είναι κλειστά χωρίς να υπάρχει κανένας μέσα. Είναι πια φανερό ότι ο σταθμός «Μανιάτικα» είναι εκτός ελέγχου.

Μετά από 45 λεπτά εμφανίζεται ο σταθμάρχης έντρομος και εξηγεί ότι είναι ο μοναδικός υπεύθυνος μέσα στο Μετρό. Το ίδιο συμβαίνει και στον μεγάλο τερματικό σταθμό του Δημοτικού Θεάτρου με μόλις έναν υπάλληλο.

Έκπληκτοι οι επιβάτες μαθαίνουν ότι και οι τρείς σταθμοί του Πειραιά λειτουργούν με έναν υπάλληλο ο οποίος έχει την αρμοδιότητα να ελέγχει τα τρένα, τις σκάλες και τις εισόδους! Αν του συμβεί το οτιδήποτε και δεν μπορέσει να παράσχει τις υπηρεσίες του, ουσιαστικά ο σταθμός καταρρέει με εκατοντάδες επιβάτες μέσα.

Δυστυχώς η κυβέρνηση μέσα στον πανικό της, με τις γνωστές επικοινωνιακές φιέστες της, εγκαινίασε πριν ένα μήνα το Μετρό του Πειραιά χωρίς όμως να φροντίσει να προσλάβει το απαραίτητο προσωπικό για τους νέους σταθμούς που εξυπηρετούν καθημερινά χιλιάδες επιβάτες, αφήνοντας έναν σταθμάρχη μόνο για την βραδινή βάρδια.

Οι σταθμοί θα έπρεπε να κλείσουν όσο διαρκούσε η βλάβη, προκειμένου να προστατευτεί ο κόσμος, όμως έτσι θα αποκαλύπτονταν η γύμνια του συστήματος με το να λειτουργεί το μετρό χωρίς προσωπικό και χωρίς την τήρηση των βασικών κανόνων ασφαλείας.

Ο Τρύφων Αλεξιάδης ζητά άμεση ενημέρωση και απαντήσεις για το αδιανόητο επιχειρησιακό κενό λειτουργίας και την πλήρη παραβίαση των πρωτοκόλλων ασφαλείας της Γραμμής 3 στους Πειραιώτικους σταθμούς κατά τις βραδινές ώρες, την άμεση πρόσληψη έμπειρου προσωπικού και βέβαια την απόδοση ευθυνών για το τραγικό περιστατικό.

Ακολουθεί η Αναφορά του βουλευτή και το Δελτίο Τύπου της Δημοτικής Παράταξης «Πειραιάς για όλους».

Η Αναφορά του βουλευτή και το Δελτίο Τύπου της Δημοτικής Παράταξης «Πειραιάς για όλους»