Β. Βατίστας: Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον! δε θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον!

Οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση Περάματος» καταγγέλλουμε την προκλητική ενέργεια του Χρυσαυγίτη υποψήφιου δημάρχου Χρήστου Κυριτσόπουλου ο οποίος με μια κατάπτυστη αγωγή σε βάρος της Αθηνάς Ζύμαρη, εκλεγμένης δημοτικής συμβούλου Περάματος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», δημοσιογράφου του «Ριζοσπάστη» και μέλους του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, ζητάει να του καταβληθούν 25.000 ευρώ για «ηθική βλάβη»!

ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΣΤΟ ΚΕΝΟ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΠΟΡΩΝ ΤΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
«ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΒΑΘΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟΝ! ΔΕ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟΝ»!
Οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση Περάματος» καταγγέλλουμε την προκλητική ενέργεια του Χρυσαυγίτη υποψήφιου δημάρχου Χρήστου Κυριτσόπουλου ο οποίος με μια κατάπτυστη αγωγή σε βάρος της Αθηνάς Ζύμαρη, εκλεγμένης δημοτικής συμβούλου Περάματος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», δημοσιογράφου του «Ριζοσπάστη» και μέλους του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, ζητάει να του καταβληθούν 25.000 ευρώ για «ηθική βλάβη»!
Η αγωγή αφορά τη δυναμική παρέμβαση ομάδας γυναικών στο Πέραμα, εκπροσώπων σωματείων και φορέων, που αντέδρασαν στην προσπάθεια του συγκεκριμένου χρυσαυγίτη να καταθέσει στεφάνι στο μνημείο πεσόντων του δήμου, κατά τον περσινό εορτασμό της επετείου για την 28η Οκτωβρίου 1940.
Ο συγκεκριμένος «παράγοντας» της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα, πέρα από επικεφαλής του συνδυασμού της για το Δημοτικό Συμβούλιο, είναι γνωστός και ως «πρόεδρος» του δήθεν «σωματείου εργαζομένων» με την επωνυμία «Αγ. Νικόλαος», που στήθηκε με παρέμβαση της Χρυσής Αυγής στη Ζώνη και δίκαια οι εργαζόμενοι το χαρακτηρίζουν «δουλεμπορικό» γραφείο στην υπηρεσία των αφεντικών, με στόχο να χτυπήσει τις διεκδικήσεις και τις κατακτήσεις τους.
Με την αγωγή του υποστηρίζει ότι «δεν έχω κατηγορηθεί για κανένα ποινικό αδίκημα, δεν έχω ουδεμία σχέση με παράνομες πράξεις και ενέργειες», προσπαθώντας προφανώς να ξελασπώσει και τους ομοϊδεάτες του, που καταδικάστηκαν ως στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή». Ο ίδιος άλλωστε είχε καταθέσει ως μάρτυρας υπεράσπισης του ναζιστή βουλευτή Ι. Λαγού.
Το γεγονός ότι αυτές τις μέρες συνεχίζεται η δίκη της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο, με τους ναζιστές να προκαλούν με τη στάση τους, δείχνει πως μόνο τυχαία δεν είναι η κατάθεση αγωγής για μια συμβολική διαμαρτυρία καταδίκης της εγκληματικής οργάνωσης και των θρασύδειλων εκπροσώπων της στην Τοπική Διοίκηση.
Στόχο έχει να τρομοκρατήσει και να φιμώσει όσους πρωτοστατούν στην οργάνωση του εργατικού – λαϊκού αγώνα ενάντια στον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά. Ειδικά σε γειτονιές όπως του Περάματος, που υπήρξε «άντρο» της Χρυσής Αυγής και ορμητήριο για το χτύπημα των εργαζομένων, όπως δείχνει και η δολοφονική επίθεση στους κομμουνιστές συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ.
Για την αποθράσυνση του εν λόγω Χρυσαυγίτη και των ομοϊδεατών του σημαντικό ρόλο έχει παίξει και η στάση της δημοτικής αρχής ΣΥΡΙΖΑ του Γιάννη Λαγουδάκη η οποία «δίνει αέρα στα πανιά» για τέτοιες ενέργειες από τους Χρυσαυγίτες, προκειμένου να αποσπάσει τη στήριξή τους σε πολιτικές της επιλογές στο δημοτικό συμβούλιο για σημαντικά ζητήματα όπως η δημιουργία ΣΜΑ στο παλιό νεκροταφείο, η απόλυση συμβασιούχων εργαζομένων στη δομή του Σχιστού κ.τ.λ. τα οποία «πέρασαν» με την ψήφο των Χρυσαυγιτών.
Δικαίως η δυναμική παρέμβαση της ομάδας γυναικών ανάμεσα στις οποίες ήταν και η Αθηνά Ζύμαρη, που βρήκε μεγάλη ανταπόκριση από τους δεκάδες συγκεντρωμένους, στρεφόταν και κατά της δημοτικής αρχής, που «ξεπλένει» την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, καλώντας εκπροσώπους της σε εκδηλώσεις αφιερωμένες στην πάλη του λαού ενάντια στους ναζί, με μπροστάρηδες το ΕΑΜ και τον ΕΛΑΣ.
Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι θα αποτρέψουμε όσες φορές χρειαστεί με ακόμα πιο δυναμική παρουσία την κατάθεση στεφάνου στο μνημείο πεσόντων του δήμου από τους Χρυσαυγίτες.
Καλούμε τον λαό του Περάματος να δυναμώσει τον αγώνα ενάντια στους φασίστες και τα αφεντικά τους. Να δυναμώσει τον αγώνα για τη ζωή και τα δικαιώματα των εργαζομένων και της νεολαίας.
Ξεβρωμίζουμε τις γειτονιές και τους χώρους δουλειάς από το φασιστικό δηλητήριο, τον ρατσισμό και την ξενοφοβία. Αποκαλύπτουμε τον πραγματικό αντίπαλο, το σύστημα που γεννά φτώχεια και πολέμους και καλλιεργεί τον εθνικισμό «για να σκοτώνονται οι λαοί για τ αφέντη το ψωμί».
Οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση:
Βατίστας Βασίλης
Ζύμαρη Αθηνά
Τραπελά Μαρία
Πέραμα 17/10/2002