“Ως Δήμος απαιτούμε να πάψουν πλέον οι κωλυσιεργίες από την πλευρά της κυβέρνησης και να δοθούν άμεσα οι αναγκαίες λύσεις για την απρόσκοπτη λειτουργία των σχολείων της πόλης μας.”

         Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας , με την απόφασή του που αφορά την πρόσληψη Σχολικών Καθαριστριών συμφώνησε σε  μεγάλο βαθμό με τα αιτήματα του σωματείου Καθαριστών-Καθαριστριών διαφοροποιώντας την στάση του μόνο σε ότι αφορά τον τρόπο πρόσληψης αυτών των εργαζομένων.

Έκανε σαφές πως αν δινόταν η δυνατότητα από την κυβέρνηση ,εμείς στο Δημοτικό Συμβούλιο , θα προχωρούσαμε σε ανοιχτό ισότιμο διαγωνισμό με κοινωνικά κριτήρια χωρίς αποκλεισμούς  τόσο των παλιών καθαριστριών όσο και κάθε ενδιαφερόμενου που πληροί τις προυποθέσεις  κατάθεσης αίτησης .

Στήριξε σε κάθε προσπάθεια το αίτημα για σταθερή απασχόληση με συμβάσεις αορίστου χρόνου των σχολικών καθαριστριών όπως επίσης ξεκαθάρισε πως δεν σκοπεύει να χρησιμοποιήσει ιδιωτικά συνεργεία για τον καθαρισμό των σχολείων.

Το αρμόδιο υπουργείο και η κυβέρνηση μετά από μεγάλη καθυστέρηση και αντικρουόμενες απαντήσεις κατέληξαν για φέτος να ισχύσει το παλιό καθεστώς , ορίζοντας τις σχολικές επιτροπές αρμόδιες να κινήσουν  τις απαραίτητες διαδικασίες  και να ορίσουν τον τρόπο πρόσληψης των καθαριστριών .      Στη συνεδρίαση τους οι σχολικές επιτροπές αποφάσισαν την πρόσληψη των καθαριστριών που απασχολήθηκαν την προηγούμενη σεζόν μετά από θετική εισήγηση των διευθυντών των σχολικών μονάδων αγνοώντας το «Πνεύμα» και το «Γράμμα» της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ταυτόχρονα υιοθέτησαν  την προκήρυξη διαγωνισμού μόνο για την κάλυψη των κενών θέσεων που δεν καλύπτονται για διαφόρους λόγους από παλιούς εργαζόμενους .

Σε ότι αφορά την απόφαση του Δ.Σ παραμένει σε ισχύ γιατί για εμάς είναι θέμα αρχής οι ανοιχτές –ισότιμες  -διαφανείς διαδικασίες απέναντι σε όλους τους Δημότες .Ιδιαίτερα για τους άνεργους και τους οικονομικά αδύναμους .

Αναγνωρίζοντας όμως την πραγματική ανάγκη η σχολική χρονιά να ξεκινήσει  με καθαρά τα σχολεία δεν θα αντιταχθούμε σε λύσεις ανάγκης όπως αυτή που δρομολόγησαν με δική τους ευθύνη οι σχολικές επιτροπές αξιοποιώντας την δυνατότητα που τους δίνει ο νόμος και οι χειρισμοί της κυβέρνησης.

Ως Δήμος απαιτούμε να πάψουν πλέον οι κωλυσιεργίες από την πλευρά της κυβέρνησης και να δοθούν  άμεσα οι αναγκαίες λύσεις για την απρόσκοπτη λειτουργία των σχολείων της πόλης μας. Σε ότι αφορά τις δικές μας υποχρεώσεις απέναντι στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς ,σε  συνεργασία με την σχολική κοινότητα θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν στις σημερινές δύσκολες συνθήκες για να ανταποκριθούμε .

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ  ΛΑΓΟΥΔΑΚΗΣ