Γρηγόρης Καπετανάκης: Ο..τύμβος των ναυπηγείων

Πριν από μερικές μέρες ο υπ. Άμυνας της Τουρκίας έδωσε συνέντευξη στην κορυφή ενός λόφου με θέα το Καστελόριζο, ως άλλος Ξέρξης που φαντασιωνόταν τη νίκη του στόλου του επί της Ελλάδος. Μόνο που ο Ξέρξης αντίκρισε την καταστροφή του στόλου του στα νερά της Σαλαμίνας.
Ο ιστορικός αυτός χώρος όπου η ιστορική Ναυμαχία άλλαξε τη ροή της Ιστορίας βάλλεται ακόμα μια φορά από την αδιαφορία του υπ. Πολιτισμού και της Πολιτείας. Αντίθετα με την θέληση τοπικών φορέων, οργανώσεων και προ πάντων του Σαλαμίνιου λαού, ο ιερός αυτός χώρος βανδαλίζεται ακόμα περισσότερο με ρυπογόνες δραστηριότητες που θα έχουν ως αποτέλεσμα την απόλυτη καταστροφή ΤΟΥ.
Πρόσφατα το Δημοτικό Συμβούλιο έστω και καθυστερημένα ομόφωνα αποφάσισε να προσφύγουν στο ΣΤΕ.
Όμως η Περιφέρεια τι θα κάνει? Εκεί όμως που τα πράγματα έχουν ξεφύγει είναι στο υπουργείο Πολιτισμού που είναι η γνωμοδότηση του ΜΗΔΕΝ… Ξέχασε η κυρία υπουργός όταν ήλθε στην Σαλαμίνα και υποσχόταν λαγούς με πετραχήλια για τα 2500 χιλιάδες χρόνια που φέτος εορτάζουμε.
Και αντί αυτού ΔΩΡΟ διαλυτήριο πλοίων.
Οι φωνές μας όμως για να ακουστούν θα πρέπει να έχουν την αποφασιστική και ουσιαστική στήριξη της Δημοτικής Αρχής και των πολιτικών μας.
Οι χλιαρές δηλώσεις δεν αποδίδουν.
Η Ιστορία δεν πρέπει να θάβεται…