Κόκκινο χαλί ξανά στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Μετά από συνάντηση που έγινε ανάμεσα στον Πρόεδρο της Α.Ε.Β.Τ Δημήτρη Μουζακίτη, τον Πρόεδρο του ΟΠΑΝ Ιωσήφ Βουράκη, τον Γενικό Διευθυντή της Α.Ε.Β.Τ Κωνσταντίνο Μπουρλετίδη και τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Δ.Θ.Π. Λευτέρη Γιοβανίδη με πρωτοβουλία του πρόεδρου του ΟΠΑΝ, Τα Κορφιάτικα Βραβεία επιστρέφουν στον τόπο που γεννήθηκαν το 1981 και η φετινή 39η απονομή αναμένεται να είναι το γεγονός της χρονιάς από πλευράς πολιτισμού στην πόλη τον Κατίνας Παξινού, Αιμιλίου Βεάκη και τόσον καταξιωμένων καλλιτεχνών που γέννησε αυτή η γη του πρώτου λιμανιού της χώρας!
Η απόφαση πάρθηκε έπειτα από φιλική συζήτηση και κλήμα και από της δυο πλευρές και έτσι έγινε δεχτεί η πρόταση για την επιστροφή του θεσμού στην πόλη που γεννήθηκαν.
Να σημειωθεί πως η επιστροφή των Βραβείων στον Πειραιά οφείλεται στον Πρόεδρο του ΟΠΑΝ Ιωσήφ Βουράκη, που κατέθεσε την πρόταση μόλις ανέλαβε τον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού.
Μετά την συνάντηση οι δυο πρόεδροι έκαναν της εξής δηλώσεις :
Δήλωση κ. Ιωσήφ Βουράκη για τα Κορφιάτικα βραβεία: “Αισθανόμαστε ιδιαίτερη τιμή και χαρά που φέτος τα 39α Κορφιάτικα Θεατρικά Βραβεία, επιστρέφουν μετά από 5 χρόνια στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά. Ο Πειραιάς μας θα υποδεχθεί και θα τιμήσει τους ανθρώπους του θεάτρου μέσα από μια εκδήλωση που επί χρόνια έχουν καταφέρει να γίνουν θεσμός. Ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά στέκονται δίπλα στον πολιτισμό και τους ανθρώπους του.
Δήλωση του Ιδρυτή και πρόεδρου Δημήτρη Μουζακίτη για την απόφαση: Μετά από 5 χρόνια που αναγκαστήκαν τα βραβεία να ξενιτευτούν επιστρέφουν στην πόλη που γεννήθηκαν, αγαπηθήκαν και μεγάλωσαν. Δεν είναι ώρα για να πούμε γιατί έφυγαν άλλα επέστρεψαν μετά από την πρόταση του φίλου πρόεδρου του ΟΠΑΝ, του καλλιτεχνικού Διευθυντή Λευτέρη Γιοβανίδη και φυσικά του Δήμαρχου Γιάννη Μώραλη και με παρότρυνση του φίλου περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη και της Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Σταυρούλας Αντωνάκου. Η επιστροφή τον βραβείων γίνετε σε μια περίοδο που ο πολιτισμός χτυπιέται λυσσαλέα. Με κλειστά θέατρα και μουσικές σκηνές η χωρά χάνει την προσωπικότητα της, ο Πειραιάς και η περιφέρεια Αττικής απέδειξαν ότι μάχονται για τον πολιτισμό και την προσωπικότητα τους, φέτος ο Πειραιάς θα γέμιση από τα αστέρια του πολιτισμού μέσα στο ιερό τέμενος της τέχνης που η άνθρωποι του θεάτρου τιμούνται και αντιστέκονται.
Η απονομή θα αποτελέσει το θεατρικό γεγονός της χρονιάς…
Η πόλη θα γεμίσει από τα αστέρια του θεάτρου ξανά…
Η τελετή τελεί υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής, του ΟΠΑΝ και της ΚΕΠΠ και θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020.