Για τον Βασίλη – Ανάρτηση του Ιωσήφ Βουράκη, προέδρου ΟΠΑΝ

Νιώθω την ανάγκη να γράψω αυτές τις γραμμές γιατί απλά κάποια πράγματα επιβάλλεται να λέγονται, γιατί πολύ απλά πάντα έρχεται η στιγμή που λες μέσα σου «έπρεπε να το είχα πει”…

Σε λίγες μέρες θα πραγματοποιηθεί στο κολυμβητήριο μας η σκυταλοδρομία κολύμβησης για την στήριξη του Ομίλου Εθελοντών κατά του Καρκίνου “ΑγκαλιάΖΩ”. Πρόκειται για μία αθλητική δράση μέσα στο πλαίσιο των Ημερών Θάλασσας του Δήμου Πειραιά που δίνει σε όλους εμάς την ευκαιρία να σχηματίσουμε μια μεγάλη αγκαλιά για όσους μας έχουν ανάγκη. Αγάπη για τον αθλητισμό σημαίνει και αγάπη για τον συνάνθρωπο.

Η αλήθεια όμως είναι ότι για εμένα αυτή η διοργάνωση είναι κάτι βαθύτερο! Είναι μια ιδέα που γεννήθηκε μέσα από ένα προσωπικό βίωμα ενός ανθρώπου που δεν μπορώ να πω ότι τον ξέρω πάρα πολύ καλά, αλλά σίγουρα τον ξέρω τόσο ώστε να τον εμπιστεύομαι σε αυτά που λέει! Ενός ανθρώπου που λατρεύει το νερό αλλά πάνω από όλα, λατρεύει την ζωή και την οικογένεια του!

Αν δεν ήταν ο Βασίλης Τοκάκης κανένας από εμάς δεν θα σκεφτόταν να κάνουμε κάτι τόσο «μεγάλο» για τους ανθρώπους που δίνουν την προσωπική τους μάχη με τον καρκίνο και τις οικογένειες τους!

Εγώ λοιπόν αυτή την διοργάνωση την αφιερώνω στον Βασίλη και στην δική του οικογένεια, γιατί πολύ απλά είναι παράδειγμα δύναμης και αξιοπρέπειας !

Φίλε μου Βασίλη, δεν θα γράψω κάποιο διάσημο απόφθεγμα κάποιου διανοούμενου ή κάποιου μεγάλου συγγραφέα! Θα γράψω μόνο αυτό που σου είπα και από κοντά : “έχεις κάνει τον καρκίνο γρίπη!! Ξεμπέρδευε γρήγορα με το χειρουργείο, κάνε το 3-0 και γύρνα γρήγορα πίσω γιατί έχει ακόμα πολλά να κάνεις ! »

Για τον Βασίλη λοιπόν …