Δήμος Πειραιά: Τα παιδιά έχουν τον πρώτο λόγο!

Πραγματοποιήθηκε η δωρεάν εκπαιδευτική δράση με θέμα: «Γνωριμία με την εκπαίδευση Stem και την Ρομποτική» στην Ιωνίδειο Σχολή Πειραιά,  που διοργάνωσε  η Διεύθυνση Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου, σε συνεργασία με τις σχολικές επιτροπές, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Πειραιά.

Μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και πρόσκοποι,  είχαν την ευκαιρία να  εξοικειωθούν με την εκπαίδευση STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) και την εκπαιδευτική Ρομποτική υπό τη μορφή εργαστηρίου, ώστε χρησιμοποιώντας στοιχεία από όλες τις θετικές επιστήμες, να αποκτήσουν την ικανότητα να επιλύουν προβλήματα και να συμμετέχουν με αξιώσεις στον μελλοντικό ψηφιακό κόσμο που διαμορφώνεται με ταχύτατο ρυθμό. 

 Η  Αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης κ. Ασπασία Αλιγιζάκη,  σε δήλωσή της, ανέφερε ότι  στόχος της δράσης είναι να χαρούν τα παιδιά μέσα από το εκπαιδευτικό παιχνίδι, ενόψει μάλιστα και των εορτών των Χριστουγέννων, όπως  και να  υπάρξει μια πρώτη γνωριμία των παιδιών με την ρομποτική, τα μαθηματικά και τις νέες τεχνολογίες. Η κ. Αλιγιζάκη  υπογράμμισε ότι  με την εκπαιδευτική ρομποτική μπορεί να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο ο τρόπος σκέψης, η φαντασία και να διευρυνθούν οι ορίζοντες των παιδιών. Σημείωσε  επίσης,  ότι η συμμετοχή των παιδιών στην εκπαιδευτική δράση είναι μεγάλη και ευχαρίστησε όλους όσοι ανταποκρίθηκαν  σε αυτήν.

 Να σημειωθεί, ότι η εκπαιδευτική δράση θα επαναληφθεί την επόμενη Κυριακή 22/12/2019 με τη μορφή εργαστηρίου στην Ιωνίδειο Σχολή Πειραιά, από τις 10:00 έως τις 18:00, σε καθορισμένο χρόνο ανά μαθητή, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας στο  2132022361.

 Στην εκπαιδευτική δράση παρευρέθηκαν: η Αντιδήμαρχος Επικοινωνίας-Προβολής, Μέσων Ενημέρωσης και Αξιοποίησης Ευρωπαϊκών και Εθνικών Πόρων κα Ανδριάνα Ζαρακέλη, η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κα Δέσποινα Αρβανίτου και ο σύμβουλος του Δημάρχου σε θέματα Παιδείας κ. Γεράσιμος Αγγελετάκης.