Μουσείο Κλαδιών στο Άλσος Αγ.Φιλίππου Νίκαιας

Πήραν τσουγκράνες, φόρεσαν γάντια και φύτεψαν συνολικά 220 δέντρα και ανθοφόρα φυτά. Mικροί και μεγάλοι έδωσαν χρώμα και οξυγόνο στο άλσος Αγ.Φιλίππου την Κυριακή 3 Νοεμβρίου συμμετέχοντας σ’αυτή τη δράση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης της Διεύθυνσης Πρασίνου Δήμου Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη.
Γονείς και παιδιά με σκαλιστήρια στα χέρια φύτεψαν κυκλάμινα, πανσέδες, γεράνια, κυπαρίσσια και πεύκα που προμηθεύτηκαν από το φυτώριο του Δήμου.
Ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης επισημαίνει: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι με τη συμμετοχή του κόσμου σ’αυτό το κάλεσμα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης. Η συντήρηση και η ανάπτυξη του πρασίνου στην πόλη μας, όπως συνολικά και η προστασία- αναβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος αποτελούν σταθερούς προσανατολισμούς της Δημοτικής Αρχής. Στο Δήμο μας, έγκαιρα και μελετημένα, διασφαλίζουμε μέρα με την μέρα τις προϋποθέσεις για μια νέα ποιότητα ζωής που δικαιούνται όλοι οι πολίτες της. Με συστηματική εργασία και με σχέδιο, παράγουμε ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο στον τομέα συντήρησης και ανάπτυξης του πρασίνου. Στόχος μας είναι να ευαισθητοποιήσουμε κυρίως τα νέα παιδιά απέναντι στις ανάγκες τις περιβαλλοντικής προστασίας γι’αυτό το λόγο θα συνεχίζουμε να παίρνουμε πρωτοβουλίες περιβαλλοντικής αναβάθμισης των ελεύθερων χώρων της πόλης».
Λόγια ποιητών και συγγραφέων κρεμάστηκαν κυριολεκτικά στους κορμούς και το άλσος γέμισε με τις μουσικές του Κιθαριστικού Συνόλου Δημοτικού Ωδείου Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη. Γεωπόνοι του Δήμου μίλησαν στο κοινό για το πρόγραμμα κομποστοποίησης κλαδιών και όλοι μαζί καθάρισαν το χώρο. Κλαδιά έγιναν μικρά έργα τέχνης και εκθέματα στο Μουσείο Κλαδιών που δημιουργήθηκε επί τόπου με την καθοδήγηση του γλύπτη και σκηνογράφου Πέτρου Γεωργαρίου. Ακόμη με τη συμβολή των προσκόπων Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη, τα παιδιά παρακολούθησαν μαθήματα ορειβασίας και διένυσαν αποστάσεις με τροχαλίες ανάμεσα στα δέντρα.