Κ. Ξυλούρης: Ανοικτό συνέδριο όπως αξίζει στο ΠΑΣΟΚ και την ιστορία του

H απόφαση της Προέδρου κ. Γεννηματά να δρομολογήσει τις διαδικασίες για ένα έκτακτο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ είναι σημαντική και θα είναι ακόμα σημαντικότερη και ελπιδοφόρα, αν τηρηθούν οι διαδικασίες με διαφάνεια για όλους και για όλα.
Χωρίς περιορισμούς και διακρίσεις δίνοντας την δυνατότητα σε όλους να εκφράσουν τις θέσεις και τις απόψεις τους με πολιτικά επιχειρήματα και εκπροσώπηση από την βάση με εκλογή συνέδρων όπως προβλέπεται από το καταστατικό του.
Το συνέδριο αυτό μπορεί να αποτελέσει το εφαλτήριο, για μια ανοδική πορεία αλληλεγγύης και συνένωσης όλων των δημοκρατικών και προοδευτικών δυνάμενων της χώρας.
Η «Κίνηση 81» είναι κομμάτι του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, που πιστέψαμε και πιστεύουμε τις αρχές και αξίες του ριζοσπαστικού δημοκρατικού σοσιαλισμού.
Έχουμε την αγωνιστική διάθεση να συνθέσουμε και να προσφέρουμε πολίτικο οξυγόνο στο
κίνημα αλλαγής.
Εμείς δεν στοχεύουμε σε καρέκλες και οφίτσια. Αυτά δεν μας ενδιαφέρουν.
Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να δώσουμε στον Έλληνα και στην Έλληνίδα αυτό που έχει στερηθεί τα τελευταία χρόνια, ένα χαμόγελο και μια καλύτερη ανθρώπινη ζωή.
Είμαστε Ιδρυτικά–Ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά και εκατοντάδες νέοι που συμμετέχουν στην πρώτη γραμμή. Έχουμε χρέος και ευθύνη απέναντι στις γενιές που έρχονται να αγωνιστούμε για μια
νέα πολιτική και ιδεολογική νίκη της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ. Κόντρα στις ΔΕΞΙΕΣ συντηρητικές πολιτικές της Ν.Δ. σε βάρος του συνόλου των πολιτών και της χώρας.
Αλλά και απέναντι στη δημαγωγία και τον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ που πιστεύουν ότι είναι οι νέοι εκπρόσωποι του χώρου χωρίς ιδεολογική και πολιτική ταυτότητα.
Το ΠΑΣΟΚ πηγάζει από τον λαό και είναι ριζωμένο βαθιά στη συνείδησή του
Το ΠΑΣΟΚ  ΔΕ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ, ΔΕΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΕΜΑΧΙΖΕΤΑΙ.
Κώστας Ξυλούρης
Στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και επ. Πρόεδρος Της Παγκρητίου