Αθηνά Γλύκα Χαρβαλάκου: Είναι σημαντικό να τιμάται η μνήμη των ηρώων

Η Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Αθηνά Γλύκα – Χαρβαλάκου, εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Μώραλη, παρευρέθηκε και κατέθεσε στεφάνι στην καθιερωμένη εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον ήρωα του Ποντιακού Ελληνισμού, δημοσιογράφο Νίκο Καπετανίδη, στην ομώνυμη πλατεία στη Δραπετσώνα. 

Την εκδήλωση διοργάνωσε η Ένωση Ποντίων Πειραιώς – Κερατσινίου – Δραπετσώνας. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παιάνιζε η Φιλαρμονική  Ορχήστρα του Δήμου Πειραιά.

 Η Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ Αθηνά Γλύκα – Χαρβαλάκου, σε δήλωσή της, τόνισε πως ο Δήμος Πειραιά δεν θα μπορούσε να μην είναι κοντά σε συλλόγους της πόλης μας, οι οποίοι επιτελούν πολιτιστικό έργο στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά. Η κα Γλύκα Χαρβαλάκου σημείωσε πως η σημερινή εκδήλωση τιμής και μνήμης που διοργάνωσε η Ένωση Ποντίων Πειραιώς – Κερατσινίου – Δραπετσώνας, πραγματοποιήθηκε με κάθε επισημότητα, λέγοντας πως είναι ιδιαίτερα σημαντικό να τιμάται η μνήμη ηρώων, όπως ο Νίκος Καπετανίδης. Τέλος επεσήμανε πως ο Δήμος Πειραιά έχει μια ξεχωριστή σχέση με τον ποντιακό ελληνισμό και την ιστορία του,  καθώς στην πλατεία Αλεξάνδρας έχει φιλοτεχνηθεί το μοναδικό στην Ελλάδα Μνημείο Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου «Πυρρίχιο Πέταγμα».

Η Πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Πειραιώς – Κερατσινίου – Δραπετσώνας  κυρία Αναστασία Ποιμενίδη – Ιωαννίδη, στον χαιρετισμό της, ανάμεσα στα άλλα, υπογράμμισε ότι η Ένωση τιμά τον ήρωα δημοσιογράφο και εκδότη του Πόντου Νίκο Καπετανίδη και μαζί του όλες τις ηρωικές μορφές που θυσιάστηκαν  στον μαρτυρικό Πόντο, στον βωμό της Ορθοδόξου πίστεως και της μητέρας Ελλάδος.  Η κυρία Ποιμενίδη επεσήμανε ότι η μορφή και η φωνή του Νίκου Καπετανίδη μέσα από τα γραπτά του γίνεται πιο επίκαιρη και εμπνέει, προσθέτοντας ότι με ακόμα μεγαλύτερο δυναμισμό και ενθουσιασμό θα τον τιμούν και θα διαδίδουν τα μοναδικά χαρακτηριστικά της ηρωικής μορφής του.