Γιώργος Τσιρίδης: “Ξεκινά η νέα δημοτική περίοδος”

Δημαιρεσίες αύριο, δηλαδή εκλογή προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου και των επιτροπών Οικονομικών και Ποιότητας Ζωής.

Στο προεδρείο δεν μετέχουμε. Στα δύο τελευταία όργανα θα μετείχε (βάσει του νόμου με τον οποίο έγιναν οι εκλογές) με ένα μέλος στην κάθε μία (είναι 9-μελής) η παράταξη “Δική μας Πόλη”. 

Με τις πρόσφατες ρυθμίσεις περί κυβερνησιμότητας, της νέας κυβέρνησης, την μία δική μας έδρα παίρνει χάρισμα ο δήμαρχος κι αποκτά πλειοψηφία. Θα είχε 4 μέλη στο σύνολο των 9 και τώρα παίρνοντας την δική μας έδρα θα έχει 5 μέλη στα 9). Οι Επιτροπές αυτές είναι σημαντικές καθώς τούς εκχωρήθηκαν όλες οι σημαντικές αρμοδιότητες του δημοτικού συμβουλίου.

Σήμερα έχει ορκωμοσία. Ορκίζονται ότι θα είναι πιστοί στο καθήκον τους ο δήμαρχος κι οι 41 δημοτικοί σύμβουλοι. Επίσης ορκίζονται κι οι 26 κοινοτικοί σύμβουλοι που ο νέος νόμος τους έκοψε όλες τις αρμοδιότητες και κατάντησε το κοινοτικό συμβούλιο από κυρίαρχο όργανο (όπως είχε μετατραπεί με τον νόμο του 2016) σε συμβουλευτικό, δηλαδή πρακτικά το εκμηδένισε.

Όπως το 2010 που βρέθηκα στο δημοτικό συμβούλιο του Κερατσινίου σαν σύμβουλος του νέου πια δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας, έτσι και σήμερα θα βάλω το ίδιο εκείνο τραγουδάκι της Μόνικας το οποίο πολύ μού άρεσε και το οποίο, βέβαια, τότε έλεγε πολύ περισσότερα.