Γιώργος Τσιρίδης: Τώρα που ξέρει ότι η μυρωδιά είναι από το πετρέλαιο, θα κινηθεί ο δήμος; και πώς;

Η ανακοίνωση του Περιφερειάρχη Γ.Γαβρίλη για τα αποτελέσματα των μετρήσεων του Δημόκριτου σχετικά με τις μυρωδιές στην περιοχή της Δραπετσώνας και του Κερατσινίου λέει τα εξής:
« … οι ερευνητές έχουν σχηματίσει τα πρώτα συμπεράσματα και προσδιορίζουν σημείο εκδήλωσης του φαινομένου της δυσοσμίας το παράκτιο μέτωπο και πηγή προέλευσης καύση και επεξεργασία πετρελαιοειδών».
Λίγες μέρες νωρίτερα οι ερευνητές του δήμου Δραπετσώνας (Αστεροσκοπείο) είχαν καταλήξει σε κάτι ήξεις αφίξεις συμπεράσματα, δηλαδή μηδέν. Με βάση αυτό το μηδέν ο δήμαρχος κάλεσε τους βουλευτές στο δημαρχείο για να τούς κάνει συστάσεις. Τώρα που ξέρει πια κι αυτός επίσημα από την Περιφέρεια και τον Δημόκριτο αυτό που γνωρίζει κάθε δημότης με μόνο σύμβουλο τη μύτη του, να δούμε πώς θα αντιδράσει.
Η μυρωδιά προέρχεται από καύση και επεξεργασία πετρελαιοειδών. Το θέμα είναι ποια καύση και ποια επεξεργασία είναι επιτρεπτές από την άδεια που έχει ο Μελισσανίδης. Αυτό είναι που πρέπει να κάνει άμεσα η δημοτική αρχή. Κι ύστερα να καλέσει τους φορείς της πόλης για να συζητήσει.