Δημήτρης Καρύδης υπ. Δημοτικός Σύμβουλος με το συνδυασμό “Πειραιάς Νικητής”: Σταθερός σε αρχές και αξίες

Ο Δημήτρης Καρύδης, γέννημα θρέμμα Καμινιώτης, που όλοι -φίλοι και αντίπαλοι- του λένε καλημέρα από καρδιάς. Είναι μια ξεχωριστή περίπτωση πολιτικού στον Πειραιά, που σε όλη του τη διαδρομή βρέθηκε δίπλα στους απλούς ανθρώπους, χωρίς ποτέ του, να ζητήσει ανταλλάγματα!

Στο πέρασμά του από τη Βουλή, την ώρα που έσκαγε με πάταγο η βόμβα της πτώχευσης, σήκωσε πάνω του- χωρίς να του αναλογεί- τις αμαρτίες της πελατειακής μεταπολίτευσης, αλλά στάθηκε όρθιος και αγόγγυστα «σήκωσε το σταυρό». Άλλοι βέβαια … πήδηξαν σαν τα ποντίκια όταν το πλοίο βούλιαζε!

Μένοντας σταθερός στις αξίες και τις αρχές του, δεν σταμάτησε ποτέ να ασχολείται με τα κοινά του Πειραιά, δεν σταμάτησε ποτέ να αναζητεί λύσεις στα προβλήματα.

Κυρίως όμως, δεν έπαψε ποτέ να βρίσκεται στο πλευρό κοινωνικών φορέων και εργαζομένων στα Ναυπηγεια,στου Κεράνη, το λιμάνι,στη ναυπηγοεπισκευή που αναζητούσαν στήριξη και ανάδειξη στα θέματα τους.

Παίρνοντας τη μεγάλη απόφαση να γυρίσει στη βάση, απ’ όπου ξεκίνησε, θέτοντας υποψηφιότητα στο πλευρό του Γιάννη Μώραλη, ένοιωσε και πάλι στους δρόμους του Πειραιά την αγάπη των απλών πολιτών -όπου κι’ αν ανήκουν- που του αναγνωρίζουν την ανυπόκριτη διάθεση προσφοράς, επιστρέφοντας απλόχερα την αγάπη, που όλα αυτά τα χρόνια τους έδειξε ευρισκόμενος στο πλευρό τους.

Και, το βλέπει αυτό κανείς σε όλους τους χώρους, στην επίσκεψή του, στο διοικητήριο της Περιφέρειας Αττικής, όπου έγινε δεκτός από όλους με σεβασμό. Στο μακρύ οδοιπορικό του, σε όλες τις γειτονιές του Πειραιά από το Χατζηκυριάκειο και την Πειραϊκή μέχρι τα Καμίνια,τον Απόλλωνα και το Ν. Φάληρο και από την Π. Κοκκινιά μέχρι τον Καραβά, τον λόφο του Βώκου, την Αγία Σοφιά ,τον Άγιο Δημήτριο και την Υπαπαντή. Έδωσε το παρόν στις λαϊκές αγορές,στο Παζαρι και στα εμπορικά καταστήματα του Πειραιά. Επισκέφθηκε την αναγεννημένη Τρούμπα, όπου όλοι θυμήθηκαν τους πετυχημένους αγώνες του για να καταλήξουν οι ταλαιπωρημένοι και εθισμένοι από τα ναρκωτικά στα νοσοκομεία και να μην περιφέρονται στους δρόμους…

Όμως, η μεγάλη ανταπόδοση αγάπης του κόσμου στον Δημήτρη Καρύδη, ήρθε την τελευταία Κυριακή πριν τις εκλογές, όπου στη συνάντηση της γειτονιάς του, στο ιστορικό στέκι Geto, κάτω στα Καμίνια, εκτυλίχθηκαν συγκινητικές στιγμές αγάπης από εκατοντάδες παλιούς και νέους φίλους του, που έσπευσαν να αγκαλιάσουν την προσπάθεια του, να προσφέρει και πάλι στον Πειραιά .

Δίπλα στον Γιάννη Μώραλη και σε ιστορικά πολιτικά και αυτοδιοικητικά στελέχη όπως «ο απεργός της μάχης για να φύγει η Χαβούζα » από το Κερατσίνι, Χρήστος Φωτίου, απευθύνθηκε με απλά κατανοητά λόγια σε όλους, τονίζοντας ότι «στρατεύεται στην προσπάθεια του Δημάρχου, για να βγει ο Πειραιάς από την μιζέρια και την ηττοπάθεια, με όραμα, σχέδιο, φαντασία και σκληρή δουλειά».

Και τα λόγια του είχαν αντίκρισμα αλήθειας, γιατί όλοι ξέρουν ότι ο Δημήτρης Καρύδης είναι ο καθαρός άνθρωπος της σκληρής δουλειάς, της αποτελεσματικότητας και της προσφοράς.

Της σκληρής δουλειάς, για τις γειτονιές του Πειραιά, για το κοινωνικό και ανθρώπινο πρόσωπο του Δήμου, για τον τουρισμό, την κρουαζιέρα, το λιμάνι, τη ναυτιλία, τη γαλάζια ανάπτυξη.

Τις ιδιωτικές επενδύσεις που θα φέρουν δουλειές, τη σύνδεση του Πανεπιστήμιου με την πόλη, αλλά και τον πολιτισμό με το Δημοτικό Θέατρο, την αναβάθμιση των αρχαιολογικών χώρων, την αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου -την ενεργοποίηση όλων των μεγάλων όπλων του Πειραιά στη νέα δεκαετία.

«Πάμε δυνατά με τον Γιάννη Μώραλη ,που χωρίς φανφάρες μεγάλα λόγια και κούφια συνθήματα, δουλεύει σκληρά ,για έναν καλύτερο, σύγχρονο, ανθρώπινο και οικονομικά ισχυρό Πειραιά», κατέληξε ο Δημήτρης Καρύδης, και οι Πειραιώτες του σφίγγουν το χέρι και τον στηρίζουν γιατί είναι αληθινός…