Ανοικτό κέντρο εμπορίου στον Πειραιά

Εγκρίθηκε  η πρόταση του Δήμου Πειραιά που αφορά σε παρεμβάσεις για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στον Πειραιά για το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου,  η οποία υπεβλήθη από κοινού με τον Εμπορικό Σύλλογο Πειραιά,  στο πλαίσιο της δράσης «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία 2014 -2020».

Η πρόταση έχει τίτλο: «Πλαίσιο παρεμβάσεων για την ενίσχυση και τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας  σε τμήμα του παραδοσιακού  εμπορικού κέντρου  του Δήμου Πειραιά, στο πλαίσιο της δράσης Ανοικτά Κέντρα  Εμπορίου». 

Σημειώνεται πως η πρόταση κατέλαβε την τέταρτη θέση από τις συνολικά 68 προτάσεις, ενώ η χρηματοδότηση για την υλοποίηση του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου στην  πόλη μας,  ανέρχεται στο 1.804.108,78 ευρώ. Αναλυτικότερα 1.500.000 ευρώ θα διαχειριστεί ο Δήμος Πειραιά και 304.108,78 ευρώ ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης. 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης σε δήλωσή του τόνισε:

«Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που η κοινή πρότασή μας με τον Εμπορικό Σύλλογο Πειραιά για την τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας σε τμήμα του παραδοσιακού  εμπορικού κέντρου  του Δήμου Πειραιά, στο πλαίσιο της δράσης Ανοικτά Κέντρα  Εμπορίου, όχι μόνο εγκρίθηκε, αλλά βρίσκεται σε μια από τις υψηλότερες θέσεις στον πίνακα αξιολόγησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος.

Είναι αλήθεια ότι ο Πειραιάς, για πάρα πολλά χρόνια, ήταν μια  ισχυρή παραδοσιακή αγορά, για τους Πειραιώτες και όχι μόνο, αν και αντιμετώπισε προβλήματα κυρίως λόγω της παρατεταμένης κρίσης.

Ως Δημοτική Αρχή υλοποιούμε ενέργειες τα τελευταία 5 χρόνια προκειμένου να ενισχυθεί η επιχειρηματικότητα στην πόλη μας. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσω της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης θα υλοποιηθούν στην πόλη μας το επόμενο διάστημα σημαντικές  δράσεις για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας στην πόλη μας.

Η έγκριση της πρότασής μας είναι μια ιδιαιτέρως θετική εξέλιξη, καθώς η ενίσχυση του Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου στην πόλη είναι μια σωστή και σύγχρονη ενέργεια, η οποία θα αναβαθμίσει την αγορά και θα φέρει περισσότερο κόσμο στην πόλη.

Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε ποικιλοτρόπως τον εμπορικό κόσμο της πόλης και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που είναι η «ραχοκοκαλιά» του Πειραιά, με δράσεις και πρωτοβουλίες που θα προσδώσουν ακόμα περισσότερη δυναμική στις επιχειρήσεις της πόλης μας. Είμαι τέλος χαρούμενος και οφείλω να συγχαρώ όλους όσους εργάστηκαν, καθώς πλέον ο Πειραιάς δεν υποβάλει απλά προτάσεις και παίρνει εγκρίσεις εξασφαλίζοντας χρήματα για τους Πειραιώτες, αλλά πλέον σε κάθε διαγωνιστική διαδικασία αξιολογείται και κατατάσσεται στις πρώτες θέσεις. Αυτό είναι αποτέλεσμα γνώσης και σκληρής δουλειάς».