Σαράντος Ευσταθόπουλος: “Τα θέματα ασφάλειας των πολιτών…απόλυτη προτεραιότητα”

Ο Εκδότης του Piraeus Press και υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Πειραιά  Σαράντος Ευσταθόπουλος,  επισκέφτηκε τον Ταξίαρχο κ.Γιώργο Παππά στην Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά 

 «Τα θέματα ασφάλειας των πολιτών στην πρώτη γραμμή» ανέφερε ο κ. Ευσταθόπουλος

Πλήρης ενημέρωση από τον πολύ έμπειρο Ανώτατο Αξιωματικό της ΕΛΑΣ Γιώργο Παππά

Στα πλαίσια των συναντήσεων με θεσμικούς παράγοντες του Πειραιά, ο κ. Ευσταθόπουλος συναντήθηκε με τον Ταξίαρχο του Πειραιά της ΕΛΑΣ κ. Παππά, προκειμένου να ενημερωθεί σχετικά με την ευρυτερη δραστηριότητα που αναπτύσσει η ελληνική αστυνομία στον ευρύτερο Πειραιά, τα ενδεχόμενα εμπόδια που αντιμετωπίζουν τα στελέχη της ΕΛΑΣ στην άσκηση των καθηκόντων τους, αλλά και τις σκέψεις-ιδέες για την επόμενη μέρα.

Ο κ. Ευσταθόπουλος έμεινε εντυπωσιασμένος από το έργο που επιτελεί η ΕΛΑΣ στον Πειραιά, αν και σε μεγάλο βαθμό είναι γνώστης των θεμάτων όπως ανέφερε και ο κ. Παππάς μετά τό πέρας της συνομιλίας τους.

Ο Σαράντος Ευσταθόπουλος, αφού ευχαρίστησε τον Ταξίαρχο κ. Γιώργο Παππά για τη συνάντηση, ανέφερε:

«Αξιότιμε κ. Ταξίαρχε η παρούσια μου εδώ υποδηλώνει την αμέριστη στήριξη της νέας αρχής της Περιφέρειας Αττικής στο έργο της Ελληνικής Αστυνομίας.  Εμείς προσβλέπουμε σε μια αγαστή συνεργασία, που έχει ως κοινό στόχο την πάταξη των φαινομένων ανομίας, παραβατικότητας και παραεμπορίου. Γνωρίζουμε το σημαντικό έργο που έχετε επιτελέσει προσωπικά από την ημέρα που αναλάβατε Ταξίαρχος στον Πειραιά. Γνωρίζουμε ότι τόσο εσείς όσο και το επιτελείο της ΕΛΑΣ που υπηρετεί με ζήλο και αυταπάρνηση σε όλο τον Πειραιά, αντιμετωπίζετε σημαντικές ελλείψεις τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε βασικά μέσα για την επίτευξη του έργου σας.

Ο νέος Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης και εγώ προσωπικά, έχουμε θέσει ως πρώτη προτεραιότητα το θέμα της ασφάλειας των πολιτών και για αυτό επιθυμούμε να σφυρηλατήσουμε μια σχέση εμπιστοσύνης μαζί σας, προκειμένου να συνδράμουμε με όποιον τρόπο μπορούμε – και υπάρχουν τρόποι – στη στήριξη του σημαντικού κοινωνικού έργου που επιτελείτε, πολλές φορές υπό αντίξοες συνθήκες. Προσωπικά, αναγνωρίζω και στηρίζω τις προσπάθειες της ΕΛΑΣ στον Πειραιά εδώ και χρόνια και μέσα από το ενημερωτικό site Piraeus Press, θεωρώντας ότι είναι το ελάχιστο δείγμα αναγνώρισης της προσφοράς των στελεχών της ΕΛΑΣ στην τοπική μας κοινωνία».

Από τη μεριά του ο κ. Παππάς ανέφερε:

«Κύριε Ευσταθόπουλε σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη γνωριμίας στην Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά, για τα καλά σας λόγια και για τη διάθεση στήριξης της Ελληνικής Αστυνομίας από τα νέα σας καθήκοντα στην Περιφέρεια Αττικής. Σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα και για τη στήριξη που παρέχετε στο έργο μας, μέσω της ενημερωτικής ιστοσελίδας σας και χαίρομαι ιδιαίτερα που είστε γνώστης αρκετών θεμάτων που απασχολούν την Ελληνική Αστυνομία. Εμείς, θα συνεχίσουμε να επιτελούμε το έργο μας με αυταπάρνηση και αυτοθυσία, καθώς έχουμε τάξει τους εαυτούς μας στην υπηρεσία των Ελλήνων πολιτών και εν προκειμένω των Πειραιωτών.

Είναι σημαντικό σαφώς η ΕΛΑΣ να έχει τη στήριξη της εκάστοτε πολιτικής εξουσίας είτε σε εθνικό είτε σε περιφερειακό επίπεδο, προκειμένου να ξεπερνιούνται πιο εύκολα τα εμπόδια που προκύπτουν κυρίως λόγω γραφειοκρατίας και έλλειψης συντονισμού μεταξύ συναρμοδίων φορέων. Σίγουρα υπάρχουν και ζητήματα που παραμένουν ανοιχτά, αλλά έχω την πεποίθηση ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο ύστερα και από την αναδιοργάνωση που ολοκληρώθηκε περίπου πριν 1,5 χρόνο».