Γιάννης Μώραλης: “Οδηγός μας το συμφέρον της πόλης και των δημοτών”

Το πρόγραμμα του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής» 2019-2023, παρουσίασε σήμερα ο Δήμαρχος Πειραιά και επικεφαλής του συνδυασμού  κ. Γιάννης Μώραλης στην αίθουσα του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, παρουσία εκπροσώπων φορέων, επιμελητηρίων, συλλόγων της πόλης και πλήθους κόσμου.

Ο Δήμαρχος Πειραιά στην ομιλία του, έκανε έναν σύντομο απολογισμό για τα πεπραγμένα της Δημοτικής Αρχής τα τελευταία 5 χρόνια, λέγοντας χαρακτηριστικά πως η προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής για την ανάπτυξη της πόλης απέδωσε καρπούς.

Συγκεκριμένα επεσήμανε πως ο Πειραιάς είναι πλέον επίκεντρο επενδυτικού ενδιαφέροντος, μεγάλα αναπτυξιακά έργα έχουν δρομολογηθεί, υπάρχουν εξασφαλισμένοι πόροι συνολικού ύψους 111.000.000 ευρώ για έργα που θα υλοποιηθούν το επόμενο διάστημα, ενώ η καθημερινότητα τω κατοίκων έχει βελτιωθεί αισθητά, με τις παρεμβάσεις που έχουν υλοποιηθεί σε κάθε γειτονιά της πόλης μας.

«Στον Πειραιά από το 2014 έως σήμερα, έχουν γίνει σημαντικά βήματα προόδου σε όλους τους τομείς. Η πόλη έχει αρχίσει πλέον να αξιοποιεί τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, κάτι που ήταν στόχος μας και έγινε πράξη. Προφανώς υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, το αναγνωρίζουμε και θα δουλέψουμε ακόμα πιο σκληρά το επόμενο διάστημα προκειμένου ο Πειραιάς μας να γίνει μια πόλη αντάξια της σπουδαιότητάς της, της ιστορίας της και των κατοίκων της », τόνισε ο Δήμαρχος.

Στη συνέχεια ο κ. Γιάννης Μώραλης παρουσίασε αναλυτικά το σχέδιο του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής» για την επόμενη δημοτική περίοδο, το οποίο εξειδικεύεται σε 12 άξονες σημαντικών και καίριων παρεμβάσεων, οι οποίοι είναι οι εξής:

1ος Άξονας: Καλύτερη ζωή στην πόλη

Πρόκειται για βασική προτεραιότητα την επόμενη τετραετία, καθώς στόχος είναι να βελτιωθεί σε όλα τα επίπεδα η καθημερινότητα των πολιτών.

2ος Άξονας: Φροντίδα για όσους έχουν ανάγκη

Ιδιαίτερη έμφαση στην κοινωνική αλληλεγγύη. Για την επόμενη περίοδο σχεδιάζεται η αναβάθμιση της κοινωνικής φροντίδας.

3ος Άξονας: Ανοιχτή και Έξυπνη Διακυβέρνηση

Ο τρίτος άξονας αφορά στην ανοιχτή και έξυπνη διακυβέρνηση στην πόλη μας, στη βάση της Ψηφιακής Στρατηγικής που εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο.

4ος Άξονας: Προτεραιότητα στις Γειτονιές

Ο τέταρτος άξονας του σχεδίου μετατοπίζει το ενδιαφέρον στις γειτονιές του Πειραιά. Κάθε μία με τις δικές της ιδιαιτερότητες, αλλά και τις δικές τις ανάγκες και τα δικά της ζητήματα.

5ος Άξονας: Ώθηση στην οικονομία της πόλης 

Ο πέμπτος άξονας αφορά την οικονομία της πόλης και πώς αυτή προσαρμόζεται στα νέα οικονομικά και αναπτυξιακά δεδομένα που διαμορφώνονται γύρω της.

6ος Άξονας: Ο Πολιτισμός στο επίκεντρο

Ανάδειξη του πολιτισμού στο επίκεντρο του σχεδίου του «Πειραιά Νικητή» για την αναβάθμιση της ταυτότητας του Πειραιά, αλλά και της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

 7ος Άξονας: Ο Πειραιάς Προορισμός

Έμφαση να εδραιωθεί ο Πειραιάς ως ελκυστικός τουριστικός προορισμός και να αυξηθεί η επισκεψιμότητα στην πόλη μας.

8ος Άξονας: Αθλητισμός για όλους

Ανάπτυξη στον αθλητικό τομέα, ο οποίος είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την ταυτότητα και την εικόνα του Πειραιά.

9ος Άξονας: Έμφαση στην  Γαλάζια Οικονομία και την  Επιχειρηματικότητα

Στόχος να γίνει ο  Πειραιάς «πρωταθλητής» στη Γαλάζια οικονομία.

10ος Άξονας: Νέα Έξυπνη Πόλη

Ο 10ος άξονας του σχεδίου έχει να κάνει με την προσαρμογή του Πειραιά στην ψηφιακή εποχή και στις ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις. Οι βάσεις του μετασχηματισμού του Πειραιά σε μια έξυπνη πόλη, έχουν ήδη μπει.

11ος Άξονας: Αλλάζουμε την εικόνα της πόλης

Ο 11ος άξονας του προγράμματος αφορά τα μεγάλα έργα και τις παρεμβάσεις εκείνες που θα αλλάξουν την όψη της πόλης.

12ος Άξονας: Σχεδιάζουμε τον Πειραιά του 2030

Ο 12ος άξονας αφορά την προετοιμασία του Πειραιά για την επόμενη δεκαετία.

Κλείνοντας την παρουσίαση ο Δήμαρχος Πειραιά και επικεφαλής του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής» κ. Γιάννης Μώραλης επεσήμανε: «Με οδηγό μας το συμφέρον της πόλης και των δημοτών, είναι στο χέρι μας είναι να κάνουμε πράξη το πρόγραμμα από την επόμενη των εκλογών. Για να κάνουμε τον Πειραιά μια πόλη ανθρώπινη, μια πόλη σύγχρονη, μια πόλη με διεθνή ακτινοβολία. Όλοι Μαζί Συνεχίζουμε Δυναμικά στις 26 Μάη. Με την εμπιστοσύνη και τη δύναμη που ζητάμε να μας δώσουν οι δημότες. Όλοι Μαζί Συνεχίζουμε Δυναμικά και μετά τις 26 Μάη προχωρώντας για τον Πειραιά του αύριο».