Υπογράφηκε η σύμβαση για την ιστορική ανάπλαση στα 88 στρέμματα

Μετά την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο του έργου, ξεκινά άμεσα ένα ακόμα μεγαλόπνοο έργο στον Δήμο Κορυδαλλού.

Πρόκειται για την πρώτη ριζική ανάπλαση του κοινόχρηστου χώρου των 88 στρεμμάτων, του μεγαλύτερου αστικού χώρου πρασίνου και αναψυχής του Κορυδαλλού, από την δεκαετία του 1980, οπότε διαμορφώθηκε. Το έργο υλοποιείται από τον Δήμο με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο.

Στην έκταση, που περιβάλλεται από τις οδούς Σολωμού, Χειμμάρας και Πλαταιών, φιλοξενούνται σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί, το Δημοτικό Αμφιθέατρο “Θανάσης Βέγγος”, το Κλειστό Αθλητικό Κέντρο και το Ανοιχτό γήπεδο ποδοσφαίρου, γήπεδο μπάσκετ, βόλεϊ και φυσικά κοινόχρηστοι χώροι πρασίνου και περιπάτου.

“Τα 88 στρέμματα είναι το κέντρο των ελεύθερων χώρων της πόλης.  Ένας μεγάλος χώρος πρασίνου, αθλητισμού και πολιτισμού. Με την ανάπλαση του, με την κατασκευή του Κλειστού Κολυμβητηρίου, το νέο πάρκο πρασίνου και αναψυχής στα 10 στρέμματα των πρώην Γυναικείων Φυλακών και την ανακατασκευή του γηπέδου ποδοσφαίρου και του Κλειστού Αθλητικού Κέντρου, δημιουργείται έναν ενιαίος πόλο αναψυχής, πολιτισμού, αθλητισμού και ποιότητας ζωής, μια πραγματική όαση για τη νεολαία και όλες τις ηλικίες. Ένας χώρος άρτιος περιβαλλοντικά, αισθητικά, λειτουργικά, που θα προσφέρει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες άθλησης, περιπάτου, ψυχαγωγίας αναφέρει ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης.

Κυρίαρχος στόχος της ανάπλασης του χώρου είναι να προσφέρει στους πολίτες την δυνατότητα για ανεμπόδιστο και ασφαλές περπάτημα, που συμβάλλει στην βελτίωση της φυσικής και ψυχικής  υγείας, σ ένα φιλόξενο και πράσινο περιβάλλον.

Για τον σκοπό αυτό θα δημιουργηθεί η πρωτοποριακή “Διαδρομή Καρδιάς”, δηλαδή διάδρομοι περιπάτου περισσότερο του ενός χιλιομέτρου, που θεωρείται ιδανικό μήκος για καθημερινό βάδισμα για την τόνωση της καρδιακής λειτουργίας. Ιδιαίτερη προτεραιότητα δίνεται στην πρόσβαση του χώρου από τα άτομα με ειδικές ανάγκες, στην ενίσχυση του φωτισμού με τοποθέτηση φωτισμού led, στη σημαντική αύξηση του πρασίνου, στην αποκατάσταση πεζοδρομίων, στην κατασκευή ξύλινης πέργκολας και πέτρινων στηθαίων με ξύλινα καθιστικά για ανάπαυση, στη διαμόρφωση διάβασης πεζών και τοποθέτηση πινακίδων σήμανσης, στην αποκατάσταση των περιμετρικών πεζοδρομίων, ενώ θα γίνουν και παρεμβάσεις για την λειτουργικότητα των  χώρων στάθμευσης.

Οι εργασίες θα ξεκινήσουν από το τμήμα της έκτασης επί της οδού Πλαταιών.