Ευρωπαϊκή διάκριση Δήμου Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη στην «Εβδομάδα Κινητικότητας»

Για τη συμμετοχή του στην «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2018» ο Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη βραβεύτηκε σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε πριν από μερικές μέρες στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής. Το βραβείο αφορούσε στις δράσεις του Δήμου για την προστασία του περιβάλλοντος καθώς και για τη χρήση εναλλακτικών μέσων μετακίνησης στην πόλη.

Ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης σημειώνει:

«Η Aυτοδιοίκηση είναι θεσμός καθημερινής μάχης και φορέας εκσυγχρονισμού και ανάπτυξης. Η διάκριση αυτή δικαιώνει την πολιτική μας που παραμένει σταθερά προσανατολισμένη σε δράσεις ευέλικτες και λειτουργικές για τον δημότη. Ο ρόλος μας στην κατανόηση της νέας πραγματικότητας αλλά και στη διαμόρφωση των όρων και των προϋποθέσεων για βιώσιμη ανάπτυξη είναι κάτι παραπάνω από προφανής. Η ανταπόκριση σ’αυτό το ρόλο απαιτείς γενναίες θεσμικές τομές αλλά και μια αυτοδιοικητική κουλτούρα ικανή για οραματισμό και σχεδιασμό του παρόντος και του μέλλοντος».

Η λειτουργία της δημοτικής συγκοινωνίας και η ενίσχυσή της με δυο (2) λεωφορεία που συνδέουν Νίκαια-Αγ.Ι. Ρέντη καθώς και τα διαγενεακά προγράμματα των ΚΑΠΗ του Δήμου στα σχολεία έπαιξαν καθοριστικό ρόλο γι’αυτή τη βράβευση. Παράλληλα ο Δήμος τιμήθηκε με το χρηματικό έπαθλο των 10.000ε που θα διαθέσει σε έργα προστασίας και ανάδειξης του περιβάλλοντος.