Η τροπολογία για τη διαδοχή του νόμου Κατσέλη είναι εμπαιγμός των δανειοληπτών

Ο Νομοθέτης δηλαδή οι βουλευτές ψήφισαν και υιοθέτησαν για τους δανειολήπτες συνθήκες μεσαιωνικής ομηρίας και απάνθρωπης αντιμετώπισης αντί για την υποστήριξη της έννοιας της “Αξιοπρεπούς διαβίωσης” σε ένα κράτος δικαίου

 Σε σύνολο 231 παρόντων βουλευτών υπέρ του άρθρου 68, στο οποίο ενσωματώθηκε ο βασικός κορμός της τροπολογίας, τάχθηκαν 194 βουλευτές, ενώ 33 βουλευτές καταψήφισαν και 4 δήλωσαν παρών.

Ήταν ήδη γνωστό ότι εκχωρείται στις Τράπεζες η αρμοδιότητα των Δικαστηρίων,  δηλ. αν μέχρι σήμερα το αν θα υπαχθεί ή όχι κάποιος στο Ν. Κατσέλη, το τι θα κουρευτεί ή όχι και το πώς θα προστατευθεί η 1η ΚΑΤΟΙΚΙΑ  του το αποφάσιζαν τα δικαστήρια.  Πλέον η αρμοδιότητα αυτή εκχωρείται στις Τράπεζες και αυτό θα πρέπει κατά κάποιους να εκληφθεί ως «επιτυχία»  ….δηλ. το να  υποκαθιστούν τους δικαστές οι τραπεζικοί υπάλληλοι…  Κάτι σοβαρό τελικά συμβαίνει σ’ αυτό το μεταλλαγμένο και υποδουλωμένο βασίλειο της Δανιμαρκίας…. !

Πλέον η ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ κρίνει  αν ο δικαστής θα κάνει δεκτή ή όχι την αίτηση —– δηλ. ο ΔΙΚΑΣΤΗΣ έχει εντολέα  την ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ. —  και ο δικαστής καταλήγει ο ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΣ…. ο ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΣ ΤΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ … δηλ.  των ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ….

«Οι τράπεζες επιζητούσαν και πήραν την σφραγίδα των δικαστών για να σφαγιάσουν με βούλα τους δανειολήπτες»….. και ακόμη δεν έχουμε δει τίποτα !!!

Το ΜΑΥΡΟ ΚΟΥΤΙ του νέου – διάδοχου νόμου  για την προστασία των δανειοληπτών θα δείξει ότι :

1. ΔΕΝ υπάρχει προστασία 1ης Κατοικίας  !  Ο νέος νόμος μιλά για προστασία της κύριας κατοικίας και όχι της πρώτης (βλέπε έγγραφο έγγραφο  ECBPUBLIC – ΓΝΩΜΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΊΚΗΣ  ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ της 27ης Φεβρουαρίου 2019  με σχέδιο νόμου σχετικά με την προστασία  της κύριας κατοικίας ) – ρωτήστε και μάθετε από το δικηγόρο σας για την διαφορά κύριας και 1ης κατοικίας.

2. ΔΕΝ εντάσσονται όλες οι οφειλές μέχρι € 130.000.-

Ο νέος νόμος μιλά μόνο για οφειλές που καλύπτονται με προγενέστερη της αίτησης ένταξης  προσημείωση ή υποθήκη.

Έτσι δεν εντάσσονται >90%  καταναλωτικών δανείων και πιστωτικών καρτών και τουλάχιστον το 50% των επιχειρηματικών δανείων.

3.  Ο νέος νόμος προβλέπει ότι για να υπάρξει κούρεμα πρέπει η σχέση οφειλής προς αξία ακινήτου να είναι >120%, με το ύψος της ανώτατης οφειλής να ορίζεται <130,000 € και με το κούρεμα να περιορίζεται  στην διαφορά. – δηλ. 130.000 / 120%  = € 108.000 !!!

Έτσι, στο >90%των περιπτώσεων θα υπάρξουν μόνο ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ, ενώ ακόμη και τα ελάχιστα κουρέματα θα είναι μονοψήφια.

4. η ένταξη στο νόμο ΔΕΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ  από τους πλειστηριασμούς !!!

Ακόμη και αν ο Δανειολήπτης καταφέρει να ενταχθεί στο νόμο και ρυθμίσει τις οφειλές του, καταβάλλοντας το 120% της αξίας της κύριας κατοικίας του,  οι τράπεζες διατηρούν το δικαίωμα να πλειστηριάσουν την υπόλοιπη περιουσία του.

5. Η απόρριψη της αίτησης ένταξης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα μπορεί να συνοδευτεί ακόμη και με πρόστιμο 1.500 έως 5.000 ευρώ.

Και συμπληρώνουν μαχητικοί δικηγόροι πέρα από αυτά που συνοπτικά  επισημαίνει πιο πάνω η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, ότι βάζουν δηλ. ποινή 1500 με 5000 ευρώ στον δανειολήπτη ή στον Δικηγόρο του που θα τολμήσει να πάει δικαστικά και θα χάσει τη δίκη. Υπάρχει επίσης διάταξη που λέει να πληρώσει ο δανειολήπτης την επιδότηση της δόσης αν δεν την πληρώνει το κράτος για κάποιους μήνες  για την ανάληψη του πολιτικού κόστους !!!!!!!! Κι όλα αυτά στα νομοσχέδια που γράφει η Ένωση Τραπεζών και τα επικυρώνει η Βουλή δηλ. όλοι αυτοί που εμείς ψηφίζουμε….

Κι επειδή κάποιοι ρωτούν τι γίνεται με τα δάνεια σε Ελβετικό φράγκο και επειδή η κυβέρνηση  προεκλογικά διεμήνυε ότι θα προστατεύσει τους δανειολήπτες EΛBETIKOY φράγκου τελικά αποδεικνύεται ότι νομοθετεί  ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥΣ παραβιάζοντας τις ΗΔΗ εκδοθείσες ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΕΣ δικαστικές αποφάσεις δανειοληπτών.

Αυτό που υπέγραψε η κυβέρνηση χωρίς καν να δει τι υπέγραψε είναι το εξής : «το σύνολο του ανεξόφλητου κεφαλαίου, στο οποίο συνυπολογίζονται κεφαλαιοποιημένοι τόκοι και, αν υπάρχουν έξοδα εκτέλεσης κατά την ημερομηνία κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης, να μην υπερβαίνει τις 130.000 ευρώ ανά πιστωτή.  Αν η οφειλή έχει συνομολογηθεί σε άλλο, πλην ευρώ, νόμισμα, τότε για τον καθορισμό του μεγίστου ορίου των 130.000 ευρώ λαμβάνεται υπόψη η ισοτιμία αλλοδαπού νομίσματος και ευρώ κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης».

Να γίνει κατανοητό ότι η ένταξη στο νέο Νόμο δεν σταματά τα καταδιωκτικά μέτρα σε βάρος του δανειολήπτη, μετά από απαίτηση των τραπεζών. Έτσι οι δανειολήπτες θα βρίσκονται κάτω από συνεχείς εκβιασμούς προκειμένου να  αποδέχονται τις απαιτήσεις των τραπεζών.

Να θυμάστε όμως αυτό ότι δηλ. σε όλες τις συμβάσεις υπάρχει η αναφορά ότι «κατά τόπον αρμόδια δικαστήρια για την επίλυση κάθε διαφοράς που πηγάζει άμεσα ή έμμεσα από την εφαρμογής της παρούσης σύμβασης ορίζονται τα ελληνικά δικαστήρια.». Μάθετε λοιπόν να ΔΙΕΚΔΙΚΕΙΤΕ.

Η ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ έχει γίνει καθημερινότητα σ’ εμάς στην ΥΠΕΡΒΑΣΗ και τα πάνω από 20.000 μέλη μας.  

Είναι τραγικό  οι βουλευτές μας – ο Νομοθέτης δηλαδή, να βαφτίζει τους τραπεζίτες «δικαστές» και να υποβαθμίζει τους δικαστές σε συμβολαιογράφους της ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ που διαχειρίζονται οι τραπεζίτες νομιμοποιώντας παράλληλα και τις καταχρηστικότητες και παραβατικότητες του ΚΔΤ (κώδικα δεοντολογίας τραπεζών) είναι προφανές ότι οι τράπεζες στην ουσία θα προχωρήσουν με ευρείας κλίμακας «ρυθμίσεις» και όχι σε «κουρέματα» εξασκώντας την δεσπόζουσα θέση τους στο μέγιστο.

Οι τράπεζες ξέρουν ότι έχουν σύμμαχό τους την Ελληνική Βουλή που τα δίνει όλα στις τράπεζες υπακούοντας στα τελεσίγραφα των «θεσμών» όπως το πιο πρόσφατο που λέει ότι : «η σωτηρία των τραπεζών προέχει της προστασίας της α’ κατοικίας»

Τελικά ο «αλγόριθμος» που έχουν εισάγει οι Τράπεζες στην πλατφόρμα κάνει τη δουλειά του και εξυπηρετεί απόλυτα και ευεργετικά την Ανώνυμη Εταιρεία, την Τράπεζα που λειτουργεί ως ένας προκλητικός ‘στρατηγικός κακοπιστωτής’  και πάντα σε βάρος του πολίτη, του δανειολήπτη, του φορολογούμενου.

ΕΣΥ τώρα τι δεν καταλαβαίνεις ;;;

Γι’ αυτό διεκδικείτε. Μην απομονώνεστε –  Μην φορτίζεστε με τα φυτεμένα από τα ΜΜΕ ‘ενοχικά σύνδρομα’.

Επικοινωνείτε με την ΥΠΕΡΒΑΣΗ, γιατί λύσεις υπάρχουν. Δεν χρειάζεται πάντα να υπάγεσαι, μπορείς και να ‘ενάγεις’ τις τράπεζες,  μπορείς να αποδείξεις το πόσο «ανεκκαθάριστη» είναι η οφειλή σου. Και προσοχή, μη κάνετε ρυθμίσεις χωρίς να συμβουλευτείτε αυτούς που έχουν την γνώση και την εξειδίκευση στο αντικείμενο  αυτό.

Εξάλλου αν δεν πολεμάς  για την κληρονομιά σου, την αξιοπρέπειά σου, την περιουσία σου, μη κλαις μετά για ό,τι χάνεις.

 Και μην ρίχνεις την ευθύνη στους άλλους  παρά σ’ εσένα γι’ όλα αυτά που ΕΣΥ δεν κάνεις !

 Μάθε λοιπόν ότι στη ζωή δεν παίρνεις ό,τι αξίζεις αλλά παίρνεις αυτά που διεκδικείς.