Επίσκεψη αντιπροσωπείας της Σχολής Εθνικής Άμυνας της Ταϋλάνδης στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής 

Την 18-03-2019 πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής επίσκεψη πολυμελούς αντιπροσωπείας της Σχολής Εθνικής Άμυνας της Ταϋλάνδης (National Defense College of Thailand).

Η επίσημη αντιπροσωπεία της Ταϋλάνδης έγινε δεκτή από το Γενικό Γραμματέα του ΥΝΑΝΠ κ. Διονύσιο Τεμπονέρα. Στην αντιπροσωπεία της Ταϋλάνδης συμμετείχαν υψηλόβαθμα στελέχη των διπλωματικών και στρατιωτικών αρχών της χώρας, εκπρόσωποι υπουργείων και κυβερνητικών φορέων καθώς και στελέχη της Πρεσβείας της Ταϋλάνδης στην Αθήνα.

Στο πλαίσιο της διμερούς συνάντησης εργασίας πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις εκπροσώπων αρμοδίων διευθύνσεων ΥΝΑΝΠ (Διεύθυνση Ποντοπόρου Ναυτιλίας, Διεύθυνση Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας, Διεύθυνση Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος και Υπηρεσία Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Επιτήρησης) επί θεμάτων ναυτιλιακής πολιτικής, επιθεωρήσεων πλοίων, θαλάσσιας επιτήρησης και προστασίας θαλασσίων συνόρων και προστασίας θαλασσίου περιβάλλοντος.

Οι δύο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις επί της θεματολογίας της συνάντησης, αποδίδοντας έμφαση στις προτεραιότητες της ελληνικής ναυτιλιακής πολιτικής και των πολυσχιδών αρμοδιοτήτων του ΥΝΑΝΠ/ Α/ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.  Κατά τη συνάντηση, η οποία διεξήχθη σε εξαιρετικά θετικό κλίμα απεύθυναν χαιρετισμό ο Γενικός Γραμματέας ΥΝΑΝΠ και ο Βοηθός Διευθυντή Κλάδου Β΄. Οι δύο πλευρές επιβεβαίωσαν τη σημασία της υφιστάμενης συνεργασίας των δύο χωρών τόσο σε διμερές επίπεδο όσο και στους Διεθνείς Οργανισμούς, ενόψει της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη των μελών του Συμβουλίου του ΙΜΟ (Νοέμβριος 2019), όπου η Ελλάδα θα είναι υποψήφια για επανεκλογή στην Κατηγορία «Α» και η Ταϋλάνδη στην Κατηγορία «Γ» αντίστοιχα.