Βασίλης Βατίστας υπ. Δήμαρχος Περάματος «Το ΕΠΑΛ , η Χωράφα, το Κοιμητήριο, τα σχολεία και το ξεπούλημα στο Υπερταμείο είναι θέματα που αγωνιστικά θα ζητήσουμε τις λύσεις τους»

Ο Βασίλης Βατίστας μιλάει για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση του Περάματος ως πρόεδρος εκπαιδευτικών Περάματος Κερατσινίου Δραπετσώνας, ένας τίτλος που προσπάθησαν στο Δ.Σ Κερατσινίου Δραπετσώνας, αρκετοί να του τον αφαιρέσουν – όπως λέει ο ίδιος-   προβοκατόρικα,

 λέγοντάς του ότι δεν έχει λόγο και το λόγο για τα θέματα των σχολικών κτιρίων και ό,τι τα αφορά, τον έχει ο δήμαρχος.

Τον χαρακτηρίζει ευθύτητα, στωικότητα αλλά και υπομονή και σηκώνει τα μανίκια του απέναντι στο υπερταμείο και τις παραχωρήσεις χώρων του δήμου Περάματος, του Κερατσινίου, της Δραπετσώνας και όχι μόνο, σε αυτό.

Μιλάει  ακόμη για τα καζάνια που χρόνια τώρα…φεύγουν από το Πέραμα, για την κοροϊδία που έχει υποστεί ο πολίτης του Περάματος και τη μισή αλήθεια του δήμου Περάματος, που όπως λέει ο ίδιος είναι χειρότερη από το ψέμα. Είναι κρίμα για ένα τόσο σοβαρό θέμα να υπάρχει κοροϊδία.

Σαν δάσκαλος και άνθρωπος με χιούμορ αναφέρει ότι του αρέσει να λέει “όλο το μάθημα” και όχι το “μισό” όπως το λέει ο δήμαρχος Περάματος κ. Λαγουδάκης για τα καζάνια και τονίζει ότι υπάρχουν υπάρχοντα θέματα που χρειάζονται επίλυση εδώ και τώρα. Ανάμεσά τους το ΕΠΑΛ, η Χωράφα, το Κοιμητήριο, τα σχολεία και το ξεπούλημα στο Υπερταμείο (που από ότι φαίνεται είναι 50 χώροι στο Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα και δέκα στο Πέραμα)

Τελειώνοντας, τονίζει ότι μαθητές και γονείς είναι έτοιμοι για αγώνες, εάν για τα τόσο σοβαρά θέματα δεν υπάρξουν λύσεις.

Για παράδειγμα, έκανε λόγο για το μεγάλο θέμα του σχολικού συγκροτήματος ΕΠΑΛ στο Ικόνιο Περάματος που όπως κατήγγειλε στο Δ.Σ. Περάματος ο διευθυντής του σχολείου, πέφτουν σοφάδες στις τάξεις των μαθητών.

Ολόκληρη η συνέντευξη στο βίντεο που ακολουθεί: