Αρχές και στόχοι του συνδυασμού ¨Η δική μας πόλη”

Μέσα σε μια κατάμεστη αίθουσα, στο δημοτικό θέατρο “Α.Σαμαράκης” έγινε μέσα σε ένα κλίμα επιβεβαίωσης ενός συνδυασμού νίκης στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές εναρκτήρια πολιτική συγκέντρωση του συνδυασμού “Η Δική μας Πόλη” με υποψήφιο τον Γιώργο Τσιρίδη. 
Παρουσιάστηκαν οι αρχές και οι στόχοι του συνδυασμού. Παραβρέθηκαν και παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον αυτοδιοικητικά πρόσωπα όπως οι πρώην δήμαρχοι Πειραιά και Νίκαιας Στέλιος Λογοθέτης και Δραπετσώνας Αλέκος Χρυσός ενώ ο πρώην Νομάρχης και δήμαρχος Χρήστος Φωτίου έστειλε μήνυμα συμπαράστασης. Παραβρέθηκαν οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι κ. Νίκος Γαλανός και Λεωνίδας Αθανασιάδης. Παρόντες ο κ. Γιώργος Χατζόπουλος, ο κ. Τ. Μαυροφιδόπουλος, ο Νίκος Πέτσας Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Κερατσινίου Δραπετσώνας κι οι γιατροί κ. Αλέξανδρος Πάντος, Θανάσης Κώνστας και Παναγόπουλος Γιάννης, οι δικηγόροι Δημήτρης Πολλάλης και Μαρία Καραφέρη, ο Στέφανος Σαββόπουλος, Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του δήμου και αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, ο Αντώνης Κλαουράκης Πρόεδρος της Ένωσης Κρητών ο Τεκελής Μιχάλης, προϊστάμενος Α’ θμιας εκπαίδευσης, ο Γιάννης Καφούρος διευθυντής στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, ο Νίκος Χάνος, διευθυντής δημοτικού σχολείου και του μπλογκ Δραπετσίνι, ο Γιώργος Κογκαλίδης, γραμματέας του ΔΑΣ, ο Αλέξανδρος Δάλλας του ΑΣ “Ηρακλής”, αρκετοί εκπρόσωποι φορέων της πόλης και πλήθος στελεχών της αυτοδιοίκησης που στελεχώνουν την κίνηση.
Ο Γιώργος Τσιρίδης, επικεφαλής της Κίνησης και υποψήφιος δήμαρχος παρουσίασε το όραμα της κίνησης για την πολεοδομική και οικονομική ανασυγκρότηση της πόλης. Καταχειροκροτούμενος, εξήγησε τις θέσεις του συνδυασμού και ανέλυσε την πολιτική κατάσταση.
Οι αρχές της δημοκρατικής και προοδευτικής συσπείρωσης που συγκροτεί την “Δική μας Πόλη” είναι ο σεβασμός στους θεσμούς και στο δημοτικό συμβούλιο, η φροντίδα για το σχέδιο πόλης, η επιδίωξη για μια πόλη με καθαρό περιβάλλον, χωρίς οσμές, με βιώσιμες δομές για την καθημερινότητα του πολίτη, σωστή κοινωνική πολιτική και αναζήτηση πόρων από τις μεγάλες επιχειρήσεις.
Ήταν μια μεστή συγκέντρωση όπου παρουσιάστηκε η πρώτη ομάδα υποψηφίων δημοτικών συμβούλων την οποία αποτελούν οι κ.κ. Καλογεράς Αντώνης, Τρέχας Αντώνης, Σταυριανάκος Μιχάλης, Κωτίδης Σταύρος, Κουμανζέλης Παναγιώτης, Ματούλα Τριανταφυλλίδου-Λαμπρίδου, Κωνσταντίνα Γαμπιεράκη, Ορφανίδης Κώστας, Κύρου Δημήτρης, Αρταβάνη Πόλυ, Νίκος Παπαβραμίδης, Βέτα Αγαθαγγελίδου και Βασίλης Ιγγλίζ.
Από την ισχυρή ομάδα των ενεργών υποστηρικτών της κίνησης, κάποιοι εκ των οποίων θα ανακοινωθούν σε δεύτερη φάση ως υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι, ήταν παρόντες οι κ.κ. Χατζησταυράκης Παναγιώτης, Γουρουντής Ντίνος, Ρούλα Μαρτζούκου, Νίκος Οικονομάκης, Μαίρη Κατσουλάκου, Μαρία Δαμίγου, Αγγελόπουλος Διονύσης, Πεταβρατζής Κώστας, Φραγκουδάκη Ελένη, Μπαρμπουνάκης Γεράσιμος, Κορλοτσίδης Θεόδωρος, Γιώργος Κιούλος, Μιχάλης Αλικάρης, Μαρία Ηλιοπούλου κτλ.
Μέσα σε ένα παρατεταμένο χειροκρότημα διατυπώθηκε ο κεντρικός στόχος του συνδυασμού “Η Δική μας Πόλη” που είναι σαφής και ξεκάθαρος: η τελική νίκη στις εκλογές του Μαΐου.