Τελετή απονομής πτυχίων σε έξι (06) νέους συνοδούς – χειριστές αστυνομικών σκύλων ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών

Παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτη Κουβέλη απονεμήθηκαν πτυχία σε έξι νέους συνοδούς – χειριστές αστυνομικών σκύλων Κ-9 μετά την επιτυχή ολοκλήρωση Σχολείου βασικής εκπαίδευσης

Στην τελετή παρέστησαν, επίσης, ο Αρχηγός του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. Σταμάτιος Ράπτης, οι Υπαρχηγοί Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχοι Λ.Σ. Θεόδωρος Κλιάρης και Αθανάσιος Ντούνης, καθώς και ανώτατοι και ανώτεροι Αξιωματικοί του Σώματος.

Οι νέοι συνοδοί – χειριστές ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών θα τοποθετηθούν σε Λιμενικές Αρχές της χώρας και συγκεκριμένα στις νεοσυσταθείσες Περιφερειακές Ομάδες Δίωξης Ναρκωτικών(Π.Ο.Δι.Ν) των Κεντρικών Λιμεναρχείων Πάτρας, Ηγουμενίτσας, Κέρκυρας και Μυτιλήνης καθώς επίσης και τα Γραφεία Δίωξης Ναρκωτικών των Κεντρικών Λιμεναρχείων Αλεξανδρούπολης και Ρόδου.

Το σχολείο βασικής εκπαίδευσης υποψηφίων συνοδών-χειριστών και αστυνομικών σκύλων ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών (Κ-9) του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ ξεκίνησε στις 29/10/2018 και περατώθηκε στις 15/02/2019.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτης Κουβέλης στο χαιρετισμό του, απευθυνόμενος στα στελέχη του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. υπογράμμισε:

«Το Σχολείο Εκπαίδευσης για τους συνοδούς-χειριστές αποτελεί μέρος του γενικότερου σχεδιασμού του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, επενδύοντας τόσο στα μέσα όσο και στην εκπαίδευση του προσωπικού, με στόχο την αποφασιστική αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος, με έμφαση στην πάταξη του φαινομένου της παράνομης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, για την οποία το Λιμενικό Σώμα έχει να παρουσιάσει σημαντικές επιτυχίες, γνωστές σε όλους μας.

Με γνώμονα τον υφιστάμενο σχεδιασμό για την ενίσχυση σε μέσα και προσωπικό, το Λιμενικό Σώμα αξιοποίησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την δράση συγχρηματοδότησης του Εθνικού Πολυετούς Προγράμματος του Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας (ΤΕΑ), έχοντας παραλάβει οκτώ νέα οχήματα μεταφοράς αστυνομικών σκύλων, προκειμένου να διατεθούν σε νέους συνοδούς-χειριστές.

Η παρουσία τους αναμένεται να ενισχύσει αποφασιστικά το έργο των Περιφερειακών Ομάδων Δίωξης Ναρκωτικών και των Γραφείων Δίωξης Ναρκωτικών των Λιμενικών Αρχών, σε όλη τη χώρα».

Από την πλευρά του ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου Πλοίαρχος ΛΣ Σπυρίδων Ευαγγελίδης, σημείωσε:

« Η επιδίωξη συμμετοχής σε αυτές τις δράσεις, σε συνάρτηση με την τεχνογνωσία και επάρκεια που έχει αναπτύξει η Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών & Λαθρεμπορίου να εκπαιδεύει δικά της στελέχη στις εκπαιδευτές ομάδες Κ-9 οδηγεί σήμερα στην ενίσχυση των υφιστάμενων και νεοσυσταθέντων Περιφερειακών Ομάδων Δίωξης Ναρκωτικών των Λιμενικών Αρχών Πάτρας, Ηγουμενίτσας, Κέρκυρας και Μυτιλήνης, καθώς επίσης και των Γραφείων Δίωξης Ναρκωτικών των Κ.Λ. Αλεξανδρούπολης και Ρόδου.

Επίσης θα παραληφθούν τέσσερις (04) επιπλέον σκύλοι στις αρχές Μαρτίου τ.ε., με την ταυτόχρονη έναρξη του επόμενου σχολείου βασικής εκπαίδευσης συνοδών – χειριστών αστυνομικών σκύλων ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, ενώ τα οχήματα που απαιτούνται τέσσερα (04) στον αριθμό έχουν ήδη παραληφθεί.

Με την ολοκλήρωση αυτής της εκπαίδευσης οι νέες ομάδες πρόκειται να ενισχύσουν την υφιστάμενη Περιφερειακή Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.Δι.Ν.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, τις νεοσυσταθείσες Π.Ο.Δι.Ν. Λιμενικών Αρχών Θεσσαλονίκης και Ηρακλείου, καθώς επίσης το Γραφείο Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ραφήνας, ανερχόμενες συνολικά σε 18 ομάδες Κ-9 σε όλη την Επικράτεια.

Νέοι χειριστές-συνοδοί σας εύχομαι καλή τοποθέτηση και σας προτρέπω να επιδείξετε ιδιαίτερο ζήλο, επαγγελματισμό και συνέπεια κατά την εκτέλεση των καθηκόντων σας».