Την εκπαίδευση προσφύγων για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών παρακολούθησαν μαθητές Δήμου Νίκαιας- Αγ.Ι.Ρέντη.
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα προσφύγων και μεταναστών για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών, φυσικών καταστροφών και διάσωσης φιλοξένησε ο Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη και συγκεκριμένα ο Πολυχώρος «Μάνος Λοϊζος».
Στην 29η Εκπαιδευτική Σειρά Εκτάκτων Αναγκών του προγράμματος GRRRF4REF του Ταμείου Ανάκαμψης, συμμετείχαν 40 πρόσφυγες από 10 διαφορετικές χώρες (Συρία Παλαιστίνη, Ιράν, Αίγυπτος, Καμερούν, Αφγανιστάν, Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, Μάλι, Πακιστάν και Ουκρανία). Παράλληλα την ίδια μέρα, 45 μαθητές της 29ης Εκπαιδευτικής Σειράς Εκτάκτων αναγκών του προγράμματος, ολοκλήρωσαν την εκπαίδευσή τους στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και φυσικών καταστροφών, ολοκληρώνοντας για το 2024 τις δράσεις του Προγράμματος.
Το σεμινάριο Πυρόσβεσης εντάσσεται στο Πρόγραμμα RRF – Προώθηση της Ένταξης του Προσφυγικού Πληθυσμού στην Αγορά Εργασίας του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου με φορέα υλοποίησης τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ) –Διακυβερνητικός Οργανισμός που προωθεί την εύρυθμη Μετανάστευση και αποτελεί τμήμα των Ηνωμένων Εθνών. Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε από το Πυροσβεστικό Σώμα, διήρκησε 4 ημέρες και περιλάμβανε θεωρητικό μέρος με εκμάθηση της ορολογίας Εκτάκτων Αναγκών και το πρακτικό που αφορά στις ασκήσεις πεδίου και προσομοίωσης.
Το πρόγραμμα υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με την χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU.
Τη δράση παρακολούθησε η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Σοφία Βούλτεψη, έχοντας στο πλευρό της τον εκπρόσωπο του Δημάρχου Νίκαιας- Αγ.Ι. Ρέντη και δημοτικό σύμβουλο Γρηγόρη Τζιβελέκα, η Γενική Συντονίστρια του Προγράμματος Αρχιπύραρχος Δρα Κάλλι Σαΐνη,η Program Manager IOM κ. Λίντια Μάρκοβιτς, o Εθνικός Συντονιστής της RRF Program, ΔΟΜ (Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης) κ.Γιάννης Μπαβέας, ο εκπρόσωπος της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αιγάλεω Σταύρος Μαυροθαλασσίτης και ο Διευθυντής του 6ου Γυμνασίου Νίκαιας Εμμανουήλ Μπενάκης μαζί με 16 μαθητές και μαθήτριες της 3ης Γυμνασίου.



