Γιώργος Τσιρίδης: «Θέλουμε το Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα αναβαθμισμένες και σύγχρονες πόλεις»

Μια διακήρυξη αρχών

Οι άνθρωποι που αποτελούν την Δημοκρατική Προοδευτική Κίνηση Κερατσινίου-Δραπετσώνας, με υποψήφιο δήμαρχο τον Γιώργο Τσιρίδη, στην πλατιά σύσκεψη της 20/1/2019, μεταξύ άλλων…

κατέγραψαν ως εξής τις κύριες επιδιώξεις τους:

 

  1. Θέλουμε να έχουμε οι πολίτες λόγο στα καθημερινά, μεγάλα και μικρά, αληθινά ζητήματα του δήμου. Θέλουμε η συμμετοχή μας να είναι ουσιαστική, όχι μόνο κατ’ όνομα. Λέμε όχι στη δημιουργία συγκεντρωτικών σχημάτων που λειτουργούν ανεξέλεγκτα και με αδιαφάνεια.2. Διεκδικούμε να ζούμε σε μια πόλη χωρίς οσμές, χωρίς κινδύνους και χωρίς οχλήσεις.
    α) Θέλουμε να βελτιώσουμε το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής. Έχουμε σχέδιο για την πολεοδομική και οικονομική ανασυγκρότηση της πόλης μας.
    β) Έχουμε στόχο να φέρουμε ανάπτυξη, να βρούμε νέες θέσεις απασχόλησης να κάνουμε την πόλη μας ελκυστική

    3. Θέλουμε να αποτελέσουν το Κερατσίνι κι η Δραπετσώνα αναβαθμισμένες και σύγχρονες πόλεις, με νέες δομές και δράσεις σε θέματα εκπαίδευσης, αλληλεγγύης, υγείας, πολιτισμού και αθλητισμού. Ενδιαφερόμαστε για την καινοτομία και τις τεχνολογικές εξελίξεις.

    4. Θέλουμε να νιώθουν οι πολίτες αξιοπρεπείς κι η γνώμη τους να μετράει. Δεν είμαστε  υπήκοοι ενός κόμματος ή ενός προσώπου. Θέλουμε να κρατάμε οι ίδιοι τις τύχες μας στα χέρια μας με θεσμούς συμμετοχής όπως δημοψηφίσματα, ανοιχτές επιτροπές ακόμα και κλήρωση αξιωμάτων σε κάποιες περιπτώσεις.