Στις εγκαταστάσεις της “Παπαστράτος Α.Ε. Ασπρόπυργος.

Μας υποδέχθηκαν και μας ξενάγησαν στους χώρους του εργοστασίου, ο Πρόεδρος και Δ/νων Σύμβουλος Γιώργος Μαργώνης, ο Αντιπρόεδρος Ιάκωβος Καργαρώτος και ο Δ/ντης εταιρικών υποθέσεων Γιάννης Μαστροκώστας.
Αξίζει να αναφέρω ότι η εταιρεία Παπαστράτος, έχει αποσπάσει πλήθος διακρίσεων ως επιβράβευση για το άριστο εργασιακό περιβάλλον που προσφέρει. Το 2023 αναδείχθηκε για 3η συνεχή χρονιά ως ο πιο ελκυστικός εργοδότης στην Ελλάδα, σύμφωνα με συγκεκριμένη έρευνα.
Ιδιαιτέρως όμως, η “Παπαστράτος” προσφέρει πολύ σημαντικό κοινωνικό έργο σε θέματα ενδοοικογενειακής βίας.
Συγκεκριμένα, έχει αναλάβει τη δημιουργία 63 γραφείων αντιμετώπισης περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας τα οποία λειτουργούν σε αστυνομικά τμήματα, σε 55 πόλεις της Ελλάδας. Τον περασμένο Ιούνιο εγκαινιάστηκε, στη Θεσσαλονίκη, από τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη ένα από τα νέα γραφεία.

Δίνει ιδιαίτερη έμφαση και βαρύτητα στο σεβασμό, την ισότητα, την ενδυνάμωση των γυναικών και την αποκήρυξη κάθε μορφής βίας.
Έχοντας προσωπική εμπειρία, οφείλω να εξάρω τις ενέργειες της “Παπαστράτος” την περίοδο του Covid19 με την δωρεά αναπνευστήρων.
Επίσης στα περιβαλλοντικά θέματα, έχει προσφέρει πολλά. Δωρεά 20 πυροσβεστικών οχημάτων, ενώ έχει αναλάβει την αναδάσωση στον Άγιο Στέφανο και την Πεντέλη, τους πνεύμονες της Αττικής μας.
Δίνουμε βαρύτητα στη Δυτική Αττική στο σύνολο της. Έχουμε εκπονήσει ένα ειδικό Στρατηγικό Σχέδιο Ανάπτυξης, ύψους 545 εκατ € για την ευρύτερη περιοχή, με έμφαση στη δημιουργία κομβικών υποδομών, την αντιπλημμυρική θωράκιση και την κοινωνική συνοχή.
Επιπροσθέτως, ιδιαίτερη είναι η σημασία που δίνουμε, σε συνεργασία με την κεντρική κυβέρνηση και τα συναρμόδια υπουργεία, σε σημαντικά έργα – ανάσα, όπως είναι η κατασκευή του Τριπλού Κόμβου στον Σκαραμαγκά, ένα έργο που θα εξυπηρετήσει τους κατοίκους καθώς και τις επιχειρήσεις στις δραστηριότητες τους.


