Ζαχαρίας Ζούπης: “Μεγάλο θύμα η Δημοκρατία”

 Ο Αλέξης Τσίπρας αναδεικνύεται σε μοιραίο πολιτικό για την χώρα, την Οικονομία αλλά και την Δημοκρατία. Ορισμένοι σχολιογράφοι σημειώνουν με θαυμασμό(!) ότι είναι « μεγάλος παίκτης » και πολύ ισχυρός επικοινωνιακά. Μάλλον έχουν δίκιο. Ωστόσο ξεχνούν να προσθέσουν ότι αυτά είναι τα χαρακτηριστικά που είχαν στην Ελλάδα και  παγκοσμίως όλοι οι μεγάλοι λαικιστές και τυχοδιώκτες, είτε εμφανίστηκαν από τον χώρο της ριζοσπαστικής Αριστεράς, είτε από τον χώρο της ακροδεξιάς.

Αυτό μάλλον το ξεχνούν δυστυχώς και πολιτικοί του χώρου της Κεντροαριστεράς που ξαφνικά εμφανίζονται να θαυμάζουν τον μεγάλο ηγέτη, ξεχνώντας ταυτόχρονα το τι σήμανε ο Α.Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ και ως Αντιπολίτευση και ως Κυβέρνηση. Θα κριθούν και μάλιστα σκληρά, γιατί η χώρα και ο χώρος δεν αποτελείται από ηλίθιους.

Ο Α. Τσίπρας βλέποντας να οδεύει σε μια πολύ οδυνηρή ήττα δείχνει έτοιμος να τα κάψει όλα και να σπείρει νάρκες παντού. Μέχρι τώρα η κριτική εστιαζόταν σ΄αυτό που πονάει η χώρα, δηλαδή την κατάσταση της Οικονομίας, μια Οικονομία που στηρίζεται σε ανύπαρκτες Τράπεζες, ψεύτικο υπερπλεόνασμα, εκατοντάδες χιλιάδες νέους επιστήμονες στο εξωτερικό, capital controls που κλείνουν αισίως τρισήμισυ χρόνια, ασθενική Ανάπτυξη, λιώσιμο της μεσαίας τάξης από την υπερφορολόγηση. Η υπογραφή για αυτή την κατάσταση γράφει Αλέξης Τσίπρας ο οποίος χρέωσε την χώρα 100 δις. ευρώ και δεσμεύτηκε για επιτόκια μέχρι το 2060 και υποθήκευσε την δημόσια περιουσία γα 100 χρόνια. Δεν τα λες αυτά και επιτυχία για να ακούς από ένα θρασύ Πολιτικό να λέει ότι η Οικονομία είναι το ατού της Κυβέρνησής τουΤην ίδια ώρα διεθνώς όλοι συζητούν για το που οδεύει η χωρα και τον ορατό κίνδυνο να οδηγηθεί σε νέα χρεωκοπία. Η κριτική συχνά επεκτάθηκε και στην παροχολογία, την στάση απέναντι στους θεσμούς, την σκανδαλολογία.

Δυστυχώς η αθλιότητα που ζούμε το τελευταίο διάστημα με την μεταγραφολογία, την αποστασιολογία και το εικονικό διαζύγιο ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ αναδεικνύει και κάτι πολύ επικίνδυνο. Αναδεικνύει παιχνίδια με την Δημοκρατία. Μετά την ιλαροτραγωδία με τους αλληλοεκβιασμούς των μέχρι πρόσφατα κυβερνητικών εταίρων, βιώνουμε συνθήκες ανήθικου πολιτικού εμπορίου, διαπόμπευσης της Πολιτικής. Αντικρύζουμε πολιτικούς ασήμαντου πολιτικού διαμετρήματος που ελέω εκλογικού Νόμου εκλέχτηκαν με 2.000-3.000 ψήφους βουλευτές και πηδάνε από άλογο σε άλογο, χωρίς αρχές και με προσχηματική επιχειρηματολογία που το λιγότερο αηδιάζει.  Οι συναλλαγές πια δεν κρύβονται, τις παρακολουθούμε on lineκαι μεγάλος πρωταγωνιστής όλης αυτής  θλιβερής εικόνας, ο Αλέξης Τσίπρας.

Αυτή η απαξίωση της πολιτικής διαδικασίας απομακρύνει πολίτες από την πολιτική, θίγει την Δημοκρατία, πλήτει την αξιοπιστία κομμάτων, βουλευτών, Βουλής. Πρόκειται για την δημιουργία συνθηκών ενίσχυσης της ακροδεξιάς και χαρά της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ. Πρόκειται για μια τεράστια ζημιά για την χώρα από τον « ηγέτη του αγώνα κατά του κινδύνου της ακροδεξιάς». Τι ειρωνία αλήθεια !

Υπάρχει τρόπος αντίδρασης; Ασφαλώς! Στις Δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Ο τρόπος λοιπόν είναι ένας : Η σκληρή τιμωρία του Α. Τσίπρα και όλων αυτών που μας μας κοροιδεύουν μπροστά στα μάτια μας αυτές τις μέρες. Ξέρετε ποιοι είναι …