Η υποψήφια Ελένη Δαβγιώτη ζητάει από τη Δημοτική Αρχή Κερατσινίου απολογισμό της θητείας της

Τέσσερις μήνες πριν τις εκλογές, όλοι οι νέοι και παλιοί υποψήφιοι αρχίζουν να ανεβάζουν στροφές, κοινοποιώντας ανακοινώσεις και πυκνώνοντας τις δημόσιες εμφανίσεις τους με στόχο να κερδίσουν την προτίμηση των ψηφοφόρων. Προφανώς όλοι θα μεγαλώνουν και τον κύκλο των ιδιωτικών επαφών τους με στόχο να συμπληρώσουν τα ψηφοδέλτιά τους. Και τέλος τα επιτελεία των παρατάξεων θα αρχίσουν να συνεδριάζουν για τη διαμόρφωση ενός όσο γίνεται πιο συγκεκριμένου προγράμματος με το οποίο θα κατέβουν στις εκλογές.

Σ’αυτό το μήκος κύματος κινείται και η υποψήφια Ελένη Δαβγιώτη – Ρούκουνα. Έτσι, ονόμασε την κίνηση με την οποία θα συμμετάσχει στις εκλογές του Μαΐου ” Η Άλλη Πρόταση” και έφτιαξε σελίδα στο fb με το ίδιο όνομα. Η φωτό που υπάρχει στο άρθρο αυτό είναι το λογότυπο της κίνησης και την πρωτοχρονιάτικη πίτα της θα την κόψει στις 30.1 στις 4μ.μ στην ταβέρνα “ο Ρούκουνας” ( Ελ.Βενιζέλου 166, Κερατσίνι).

 

Ακολουθεί η τελευταία ανακοίνωση της υποψήφιας Ελένης Δαβγιώτη Ρούκουνα. 

Φίλες και φίλοι, προσπαθώ κυριολεκτικά μια ζωή να κάνω το καλό στο διπλανό μου. Είτε μέσω της δουλειάς μου παλαιότερα, είτε ως Δημοτικός σύμβουλος η προσφορά στον συνάνθρωπο ήταν και συνεχίζει να είναι αυτό που με γεμίζει και δίνει νόημα στην ζωή μου. Έχω αγωνιστεί για το αυτονόητο χωρίς να υπολογίσω ούτε τις συνθήκες, ούτε όσους στέκονταν απέναντι και είμαι αποφασισμένη τούτη την φορά να διευρύνω τον αγώνα μου βάζοντας ως στόχο την οργάνωση, την διαχείριση και εξέλιξη των δομών του Δήμου μας.

Η αλαζονεία του Δημάρχου κ Βρεττάκου και οι ισχυρισμοί του ότι στις επερχόμενες εκλογές η Διοίκηση του Δήμου θα περάσει και πάλι στα χέρια του με προκαλούν να του θέσω κάποια ερωτήματα.

Εγώ βλέπετε, αν κατέβαινα να διεκδικήσω την δεύτερη μου θητεία στην Δημαρχία, πρώτα – πρώτα θα ένιωθα την υποχρέωση να κάνω έναν απολογισμό. Όχι για να δικαιολογηθώ, ούτε για να εξυψώσω το έργο μου και τ’ αποτελέσματα του, αλλά για να μάθει ο «κόσμος»  ποια ήταν η οικονομική κατάσταση του Δήμου, πως άλλαξε στην πορεία, ποια είναι τώρα, και πόσο βελτιώθηκε η ζωή των Δημοτών μετά από αυτό.

Ο Δήμος μας δικαιώθηκε στο πρόσφατο παρελθόν, εισπράττοντας αποζημιώσεις (εκατομμυρίων ευρώ) που δικαιούτο, αλλά εμείς ακόμη περιμένουμε να δούμε αυτά τα χρήματα να αξιοποιούνται για το καλό του δημότη. Με λυπεί το γεγονός ότι έχει γίνει κακοδιαχείριση των χρημάτων και έχουν ξοδευτεί τεράστια ποσά για τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις στο χώρο των Λιπασμάτων με πρόσχημα το θέμα της Ανάπλασης. Επίσης διαπιστώνω τραγικές καθυστερήσεις στην υλοποίηση έργων που ΕΧΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ και θα βελτίωναν την ποιότητα ζωής των δημοτών (κατασκευή παιδικών χαρών, ασφαλτοστρώσεις κα) προκειμένου να φανούν ως προεκλογικό έργο.

Είναι ανάγκη να γίνει αυτός ο απολογισμός, Οι δημότες έχουν δικαίωμα να γνωρίζουν πόσα χρήματα βρήκε ο Δήμαρχος στο ταμείο του, που τα ξόδεψε (και με ποια κριτήρια) και τι παρακαταθήκη θα αφήσει για τον επόμενο. Οι πολίτες χρειάζεται να ξέρουν ποιες είναι οι προτεραιότητες, ποια είναι τα προβλήματα ανά τομέα, αν υπάρχει προγραμματισμός-σχεδιασμός μελλοντικών δράσεων.

Θα περιμένω με ανυπομονησία τον απολογισμό σου Δήμαρχε, αλλά φοβάμαι ότι δεν πρόκειται να λάβω κάποια ουσιώδη απάντηση.

Με εκτίμηση

Ελένη Δαβγιώτη – Ρούκουνα