Το Κερατσίνι και η Δραπετσώνα είναι και μπορεί να αποτελέσει ένα δήμο πρότυπο

Η τελευταία μέρα του 5ου Πανελληνιου Συνεδρίου Ψηφιοποίησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς, στο οποίο συμμετείχαν 400 σύνεδροι από Ελλάδα, Κύπρο και εξωτερικό και παρουσιάστηκαν 150 εργασίες- projects – posters.

Mε μεγάλη μας χαρά και τιμή, η οργανωτική επιτροπή του Συνεδρίου επέλεξε το δικό μας project ” Δημοτικό Πάρκο Λιπασμάτων Δραπετσώνας: Η ανάδειξη των διατηρητέων κτιρίων και η αξιοποίηση του παράκτιου μετώπου της παλιάς βιομηχανίας από την τοπική αυτοδιοίκηση” ανάμεσα στις 10 τιμητικές διακρίσεις των 150 εργασιών. Όλες οι συμμετοχές ήταν ιδιαίτερα σημαντικές και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους.
Η βράβευση με Τιμητική Διάκριση Καλύτερων Πρακτικών στην Ψηφιακή Πολιτιστική Κληρονομιά 2024 Φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης έγινε από τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Πειραιώς κ. Βέργαδο Δημήτρη.
Μια διάκριση που επιβραβεύει την προσπάθεια χρόνων, την προσπάθεια που έγινε από μια μεγάλη ομάδα εργαζομένων, συνεργατών, φορέων και πολιτών που συμμετείχαν στην διαδικασία.
Ευχαριστώ από καρδιάς όλους και όλες που συμμετείχαν στην οργάνωση, στον σχεδιασμό και επέμεναν να συμμετέχουμε στο συνέδριο αυτό.
Ευχαριστώ τον Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας και το ΚΔΒΜ2 Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας για την εμπιστοσύνη και την στήριξη του έργου.
Ευχαριστώ όλους και όλες που υποστήριξαν την εργασία αυτή, τους επιστήμονες και ιστορικούς ερευνητές, τον Νίκο Μπελαβλα, την Ελένη Κυραμαργιού, την Έλλη Ξυπολιτάκη με την υπέροχη φωνή απότην εταιρεία Spoovio, τους απλούς πολίτες, τους πρώην εργαζόμενους των Λιπασμάτων, την εταιρεία Creatures, την ψυχή της ομάδας και του προγράμματος την Μαρού Χατζοπούλου με την εταιρεία This Is Comm’on , τους στυλοβάτες του project Κυριάκο Μελά και Αλέξανδρο Παπαδάκη.
Το project δεν τελειώνει εδώ, συνεχίζουμε τη δημοσίευση ακόμα τριών επεισοδίων podcasts και σχεδιάζουμε την επόμενη μέρα για το πάρκο Πολυχώρος Λιπασμάτων και όχι μόνο…. το Κερατσίνι και η Δραπετσώνα είναι και μπορεί να αποτελέσει ένα δήμο πρότυπο, που αναδεικνύει με τρόπο συμμετοχικό και διατομεακό την μεγάλη πολιτιστική κληρονομιά του τόπου.