Πράσινο σημείο ανακύκλωσης στο δήμο Νίκαιας Ρέντη – The Green City

Αποφασισμένος να προχωρήσει σε παρεμβάσεις που συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος και στην ανάπτυξη της οικολογικής συνείδησης των δημοτών, είναι ο Δήμος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη.

Επεκτείνεται το πρόγραμμα ανακύκλωσης THE GREEN CITY στον Δήμο Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη

Στο πλαίσιο αυτό, οι τρόποι ανάδειξης της ανακύκλωσης στην τοπική κοινωνία, αναπτύχθηκαν σε συνάντηση που είχαν ο δήμαρχος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη, Κωνσταντίνος Μαραγκάκης  και ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης,  Νικόλαος Καρδιάς, με τη Διευθύντρια του προγράμματος, Ντόρα Κορρέ.

Το πρόγραμμα ανακύκλωσης THE GREEN CITY το οποίο πραγματοποιείται  σε συνεργασία με τον Ειδικό Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) στόχο έχει την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης και τη μείωση των απορριμμάτων. Περιλαμβάνει ενημέρωση και εκπαίδευση για τη σημασία της ανακύκλωσης ενώ ταυτόχρονα οι πολίτες επιβραβεύονται για τα υλικά που ανακυκλώνουν.

«Η ανάπτυξη και η οικονομική ευημερία, εάν δεν συμβαδίζουν με την προστασία του περιβάλλοντος και την ποιότητα ζωής καταλήγουν σε εφιάλτη. Μπροστά στην απειλή μιας μη αναστρέψιμης περιβαλλοντικής κρίσης, ο Δήμος μας αναζητά βιώσιμες λύσεις που θα επιτρέψουν ένα ανθρώπινο περιβάλλον. Το πρόγραμμα ανακύκλωσης THE GREEN CITY θέλουμε να επεκταθεί σε όσα περισσότερα σχολεία γίνεται με δράσεις ευαισθητοποίησης για την αναγκαιότητα της ανακύκλωσης. Σ’αυτή την προσπάθεια του Δήμου για μια πόλη βιώσιμης ανάπτυξης η συμμετοχή των κατοίκων κρίνεται απαραίτητη», ανέφερε ο δήμαρχος της πόλης Κωνσταντίνος Μαραγκάκης.

Το κινητό πράσινο σημείο θα βρίσκεται στο Δήμο Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα (4 δρομολόγια την εβδομάδα)

ΤΡΙΤΗ

09:30 – 12:00 ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΡΗΝΗΣ

12:30 – 14:25 ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ Α Ι ΡΕΝΤΗΣ

14:45 – 15:40 ΠΛΑΤΕΙΑ 17ης ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΟΣΙΑΣ ΞΕΝΗΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ

ΛΑΙΚΗ : ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ & ΑΤΤΑΛΕΙΑΣ

ΠΕΜΠΤΗ

09:30 – 12:00  ΠΛ. ΠΕΡΙΒΟΛΑΚΙ

12:30 – 14:25 ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΠΑΘΑΣ (ΓΡ. ΛΑΜΠΡΑΚΗ)

14:45 – 15:40 ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΡΗΝΗΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

09:30 – 12:00  ΠΛΑΤΕΙΑ 17ης ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ – ΟΣΙΑΣ ΞΕΝΗΣ

12:30 – 14:25 ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ ΡΕΝΤΗ (EVEREST)

14:45 – 15:40 ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΠΑΘΑΣ (ΓΡ. ΛΑΜΠΡΑΚΗ)