Ο Σταμάτης Μαλέλης σε μία συνέντευξη αναφερόμενη σε παρελθόν, παρόν και μέλλον, έτοιμος για τη Β΄ Πειραιά μία δύσκολη ιστορική περιφέρεια, όχι εκλογικά δύσκολη αλλά με κατοίκους που υποφέρουν.
Μιλάει για τις αντιθέσεις που έφερε το κόμμα του Ανδρέα Παπανδρέου όντας σοσιαλιστικό δεν είχε το κατάλληλο αποτέλεσμα που θα έπρεπε, να ήταν και να είναι κοντά στους ανθρώπους τους απλούς, τους ανθρώπους του μόχθου.
Τονίζει πως «κάθε κομμάτι της κοινωνίας πρέπει να εκφράζεται με ένα κόμμα και προτεραιότητά του να είναι οι άνθρωποι και οι ανάγκες τους».
Παραδεχόμενος πως το Κίνημα τιμωρήθηκε γι αυτά που έκανε, τιμωρήθηκε για τη μετάλλαξή του και δήλωσε πως «έχουμε κάνει ρεστάρ με νέα πορεία, με πατήματα κοντά στον πολίτη. Πρέπει να βλέπουμε τα προβλήματά τους και να μαστε χέρι – χέρι μαζί τους».
Αξίζει να σημειωθεί ότι προτεραιότητά του είναι οι νέοι άνθρωποι και το τι ζητάνε πηγαίνοντας και τελειώνοντας τις σχολές τους.
Δηλώνει πως «αν δεν τα καταφέρουμε δεν έχω λόγο ύπαρξης αν το ΠΑΣΟΚ ή ΚΙΝΑΛ όπως θέλετε πείτε το δε θα είναι κοντά στο λαό δεν έχει λόγο ύπαρξης την επόμενη μέρα. Είμαι ξεκάθαρος στις απόψεις μου. Ξέρω να αγωνίζομαι και θα είμαι εδώ στη Β΄ Πειραιά με τα καζάνια με τα προβλήματα με την ανεργία με το περιβάλλον. Έχω μάθει να παλεύω. Μεγάλωσα δίπλα στο Αιγάλεω με παρόμοια προβλήματα. Ξέρω πώς μεγάλωσαν αυτοί οι άνθρωποι. Για μένα είναι στοίχημα ζωής να είμαι κοντά τους για πάντα. Είμαι ξεκάθαρος με την ριζοσπαστική αριστερά. Ή με το λαό ή μέλλον δεν υπάρχει».
Ολόκληρη η συνέντευξη στο βίντεο που ακολουθεί: