Φ. Κούβελης: “Απαράδεκτη η δήλωση της ιδιοκτησίας ΣΚΑΙ “περί ηθικής αυτουργίας” της κυβέρνησης”

Συνέντευξη του Φώτη Κουβέλη στην ΕΡΤ-1

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτης Κουβέλης μιλώντας το πρωί της Τρίτης 18/12/2018 στην ΕΡΤ1 και  στην εκπομπή «Απευθείας» με τους δημοσιογράφους Μάριον Μιχελιδάκη, Κώστα Λασκαράτο και Νίκο Μερτζάνη, ρωτήθηκε εκτενώς για τη βομβιστική επίθεση στο κτίριο του ΣΚΑΙ.

Ο Φώτης Κουβέλης, μεταξύ άλλων, τόνισε:

—Το τρομοκρατικό χτύπημα στο ΣΚΑΙ είναι χτύπημα στη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος.

—-Είναι εξαιρετικά επικίνδυνο το γεγονός ότι η ΝΔ ενέταξε την επίθεση στην αντιπαράθεσή της με την κυβέρνηση. Είναι εξαιρετικά επικίνδυνος ο αντιπολιτευτικός της λόγος και συγκεκριμένα ο ισχυρισμός της  ότι η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ  υποθάλπουν τη βιαιότητα και την τρομοκρατία.

—-Είναι απαράδεκτη η δήλωση της ιδιοκτησίας του ΣΚΑΙ περί «ηθικής αυτουργίας» της κυβέρνησης για την επίθεση στο κτίριο του σταθμού. Με τη δήλωσή της  αυτή,  κλιμακώνει την επίθεσή της  στην κυβέρνηση, αλλά αυτή τη φορά, με μεγαλύτερη σφοδρότητα, που εμπεριέχει όμως και μία σαφή πολιτική θέση.

—-Η Αριστερά δεν κάνει τους κοινωνικούς της  αγώνες  με κουκούλες αλλά με το πρόσωπό της καθαρό, μέσα στην ημέρα και όχι στη νύχτα. Η ΝΔ χρησιμοποιεί έναν ακραίο εμφυλιοπολεμικό λόγο  για να τροφοδοτήσει  την πολιτική αντιπαλότητα, καθώς βρίσκεται σε αδιέξοδο. Για το λόγο αυτό κατηγορεί την κυβέρνηση και το ΣΥΡΙΖΑ ότι επιδεικνύουν ανοχή σε παραβατικές συμπεριφορές, όπως του «Ρουβίκωνα». Ο «Ρουβίκωνας» όμως με τη δράση του, δεν ευνοεί την κυβέρνηση αλλά αντιθέτως τη βλάπτει.

—-Η έννοια της αντικειμενικότητας είναι σχετική, γιατί εμπεριέχει και το στοιχείο, της υποκειμενικότητας. Επειδή είναι δύσκολο να επιτευχθεί η αντικειμενικότητα, ας εξασφαλιστεί η πολυφωνία στα Μέσα Ενημέρωσης. Η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισαν να μη συμμετέχουν τα στελέχη τους στις  ενημερωτικές εκπομπές του ΣΚΑΙ, γιατί υπήρχε διαστρέβλωση των δηλώσεων τους και επιλεκτική παρουσίασή τους, με συγκεκριμένη πολιτική στόχευση. Η ΝΔ αποφάσισε να προχωρήσει σε εμπάργκο στην ΕΡΤ, με σκοπό να πλήξει τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα, εκμεταλλευόμενη μία θέση του δημοσιογράφου Σωτήρη Καψιώχα, ο οποίος είχε κάθε δικαίωμα να  τη διατυπώσει.

Για τη συμφωνία των Πρεσπών και τη στάση του Π. Καμμένου 

Μένω στη δήλωση του  προέδρου των ΑΝΕΛ ότι θα καταψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών και πως θα αποχωρήσει την κυβέρνηση αλλά  ότι  σε καμία περίπτωση δεν θα στηρίξει πρόταση μομφής εναντίον της.

Θα υπάρξει η πλειοψηφία στη Βουλή για την κύρωση της Συμφωνίας. Και όσο περισσότεροι βουλευτές την ψηφίσουν, τόσο καλύτερα θα ήταν για την προώθηση της Συμφωνίας, που εξασφαλίζει προϋποθέσεις για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην ευαίσθητη περιοχή των Βαλκανίων. Δυστυχώς η ΝΔ  στο πλαίσιο της στείρας αντιπολιτευτικής της στάσης,  παρακάμπτει το γεγονός ότι δρομολογούνται επικίνδυνες κινήσεις για τη δημιουργία της «Μεγάλης Αλβανίας» και πως η Άγκυρα επιδιώκει να παραμένουν σε εκκρεμότητα διμερή  θέματα στα Βαλκάνια, για να παρεμβαίνει προς όφελός της, με τη δική της εξωτερική πολιτική.