Η βουλευτής Γεωργία Γεννιά στη βουλή για τον προϋπολογισμό

Για αποκατάσταση των αδικιών που προκάλεσε η λιτότητα και για μέτρα ανάπτυξης, κοινωνικής δικαιοσύνης, προόδου και ανακούφισης του ελληνικού λαού, έκανε λόγο η βουλευτής Α’ Πειραιώς και Νήσων, Γεωργία Γεννιά, μιλώντας την Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2018, στη Βουλή, για τις συντάξεις.

Η κ. Γεννιά, απευθυνόμενη στη ΝΔ την κατηγόρησε για παροχολογίες, ρουσφετολογία και ισοπέδωση, επισημαίνοντας ότι  επένδυσε «στην περικοπή των συντάξεων και στην εφαρμογή των μειώσεων και των δυσβάστακτων μέτρων λιτότητας».

Έκανε λόγο για «επιτυχία του ελληνικού λαού, που μόχθησε και στερήθηκε υπέρμετρα εξαιτίας της καταλήστευσης του πλούτου που παρήγε από προηγούμενες κυβερνήσεις».

«Σήμερα τους αποστομώνουμε. Κλείνουμε τα στόματα αυτών που είχαν επενδύσει και προεξοφλήσει το τέταρτο μνημόνιο, που ακόμη δυσαρεστούνται με τη θετική εξέλιξη, αφού η εφαρμογή της λιτότητας είναι μέσα στα δημοσιονομικά τους σχέδια και ζητούμενο της πολιτικής τους», είπε χαρακτηριστικά η βουλευτής.

Αναφερόμενη στο φετινό προϋπολογισμό, είπε ότι «έρχεται αμέσως μετά τις νομοθετικές ρυθμίσεις για την μη περικοπή των συντάξεων, τη βοήθεια στο σπίτι, τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, την επιστροφή των αναδρομικών στα ειδικά μισθολόγια και τη μείωση του ΕΝΦΙΑ». Πρόσθεσε ότι «ακολουθούν αυτές για την επιδότηση ενοικίου και την επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών» και προέβλεψε ότι ο προϋπολογισμός του 2019 «θα αποτελέσει τη βάση για ακόμη μεγαλύτερα ανοίγματα και πρόοδο της ελληνικής οικονομίας και της ελληνικής κοινωνίας».