ΚΚΕ: Ο Κ. Χατζηδάκης επιχειρεί να περάσει με τη μέθοδο του κοινωνικού αυτοματισμού το φορονομοχέδιο

«Ο υπουργός Οικονομικών Κ. Χατζηδάκης, με δημόσιες παρεμβάσεις του το τελευταίο διάστημα, συνεχίζει να προκαλεί εμφανιζόμενος “λίγο πολύ” ως υπερασπιστής των εργαζομένων, για να περάσει, με τη γνωστή μέθοδο του κοινωνικού αυτοματισμού, το απαράδεχτο φορολογικό νομοσχέδιο που σφίγγει τη θηλιά σε αυτοαπασχολούμενους, μικρούς επαγγελματίες και επιστήμονες» αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιό του «για τις δηλώσεις του Κ. Χατζηδάκη σχετικά με τη φορολογία των αυτοαπασχολούμενων».

«Δυστυχώς, για τον κ. Χατζηδάκη ο λαός δεν έχει ξεχάσει την προηγούμενη θητεία του, ως υπουργός Εργασίας της κυβέρνησης της ΝΔ, που νομοθετούσε το αντεργατικό έκτρωμα για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας και επιχειρούσε να βάλει στο γύψο τα εργατικά σωματεία. Γι’ αυτό το λόγο, άλλωστε, χαρακτηρίστηκε από ένα μεγάλο τμήμα των εργαζομένων ως “Χατζηθάφτης” και σήμερα επιχειρεί να επιβεβαιώσει αυτό το χαρακτηρισμό δίνοντας νέο χτύπημα στο ήδη τσακισμένο εισόδημα των μικρών επαγγελματιών.

«Οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι μικροί επαγγελματίες και οι επιστήμονες, που συνεχίζουν να πληρώνουν άδικους φόρους, όπως ο ΕΝΦΙΑ, ο φόρος επιτηδεύματος, ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στα καύσιμα, ο ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, χρειάζεται να δυναμώσουν τον κοινό αγώνα τους για να υπερασπιστούν το εισόδημα και τη ζωή τους».