100 χρόνια ΚΚΕ: “εκδηλώσεις και εορτασμοί”

Γιορτάζει το ΚΚΕ τα 100 χρόνια από την ίδρυσή του με εκδηλώσεις, αφιερώματα, συγκεντρώσεις και προσκλήσεις σε κομμουνιστικά και εργατικά κόμματα απ’ όλο τον κόσμο. Είναι το μόνο κόμμα στην Ελλάδα που μπορεί να κινητοποιεί σε τακτική βάση τούς οπαδούς του και να πραγματοποιεί μαζικές πορείες και εντυπωσιακές συγκεντρώσεις που θυμίζουν παλιές καλές εποχές.

Ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στο ΣΕΦ μεταξύ άλλων είπε ότι «η πείρα της 100χρονης ιστορίας μας δίνει σήμερα τη δυνατότητα να έχουμε σταθερό ιδεολογικό-πολιτικό μέτωπο απέναντι σε οποιαδήποτε μορφή της δικτατορίας του κεφαλαίου, βέβαια και της ναζιστικής-φασιστικής». Για το ΚΚΕ, έκπαλαι, το σύστημα εντός του οποίου ζούμε και λειτουργούμε είναι η «δικτατορία της αστικής τάξης». Ο όρος χρησιμοποιήθηκε σε αρκετές παραλλαγές είναι αλήθεια από τον Μαρξ (γιορτάζουμε τα 200 χρόνια από τη γέννησή του) και στην καθαρή μορφή του από τους μπολσεβίκους.

Ο κ. Κουτσούμπας συνεχίζοντας ανέφερε πως το κόμμα του είναι εναντίον σε κάθε μορφή δικτατορία του κεφαλαίου και «βέβαια και της ναζιστικής – φασιστικής. Η δικτατορία της αστικής τάξης δεν είναι μία».