Δύο νέα Πάρκα Τσέπης σε Κορυδαλλό και Νέο Ηράκλειο

Η P&G επεκτείνει το πρόγραμμα «Δημιουργούμε πάρκα τσέπης, κάνουμε τις πόλεις μας πιο βιώσιμες» και σε συνεργασία με την Οργάνωση Γη και τοπικούς φορείς δημιουργεί σε ακόμα δύο περιοχές στην Αττική 2 νέα θεματικά Πάρκα Τσέπης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, αυτό που κάνει τα δύο νέα πάρκα στο Νέο Ηράκλειο και στον Κορυδαλλό ξεχωριστά είναι ο ψυχαγωγικός εξοπλισμός που διαθέτουν, ο οποίος προσδίδει ιδιαίτερο χαρακτήρα στον χώρο.

Φωτογραφία αρχείου - Design by Canva Pro

Πιο συγκεκριμένα, το νέο Πάρκο Τσέπης στο Νέο Ηράκλειο, έκτασης 1.160τ.μ. που βρίσκεται στην οδό Πρασίνου Λόφου (στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα & Ζαΐμη), θα γίνει γρήγορα σημείο αναφοράς των κατοίκων, αφού διαθέτει ένα γήπεδο εδαφοσφαίρισης (petanque) διαστάσεων 4×15μ., ένα παιχνίδι τρίλιζα, μία δοκό ισορροπίας και ένα παιχνίδι τούνελ.

Παράλληλα, έχει τοποθετηθεί αστικός εξοπλισμός, όπως παγκάκια σε διάφορα σημεία του πάρκου που επιτρέπουν μια γρήγορη στάση των επισκεπτών, βρύση και κάδοι απορριμμάτων, ενώ έχουν προστεθεί σε αυτό περισσότερα από 360 δέντρα και φυτά.

Σε ό,τι αφορά το νέο Πάρκο Τσέπης στον Δήμο Κορυδαλλού, στη συμβολή των οδών Ιάσονος και Ρήγα Φεραίου, η έκταση 380 τ.μ. πήρε σύγχρονη μορφή με την προσθήκη ενός οργάνου γυμναστικής και μιας τρίλιζας, ενώ καλύφθηκε με περισσότερα από 300 δέντρα και φυτά που προσαρμόστηκαν στις ιδιαίτερες συνθήκες του πάρκου, αναδεικνύοντας την ομορφιά της γειτονιάς.

Έτσι, με τις πρόσφατες προσθήκες και σε λιγότερο από τρία χρόνια, 22 πάρκα τσέπης συνολικής έκτασης 8.700 τ.μ έχουν δώσει «πνοή» σε διαφορετικές γειτονιές της Αττικής, της Θεσσαλονίκης και της Λάρισας με την προσθήκη περισσότερων από 12.150 δέντρων και φυτών.

Σημειώνεται ότι για τον σχεδιασμό και την κατασκευή όλων των Πάρκων Τσέπης, αξιοποιούνται λύσεις βασισμένες στις αρχές της αειφορίας και της κυκλικής οικονομίας, ενώ οι περισσότερες κατασκευές έχουν γίνει με επαναχρησιμοποιημένα και φιλικά προς το περιβάλλον υλικά.