Για άλλη μια φορά ο Δήμαρχος Περάματος σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών επιχειρεί να παραπλανήσει τους συμπολίτες μας διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα.
Εμφανίζεται ξανά ως σωτήρας της οικονομικής κατάστασης στον Δήμο Περάματος, όταν ήδη έχει γίνει γνωστό πως με νομοθεσία που αφορούσε όλους τους Δήμους της χώρας ρυθμίστηκε το σύνολο των χρεών τους προς το Δημόσιο (εφορία, ασφαλιστικά ταμεία, ΕΥΔΑΠ) με πολύ ευνοϊκούς όρους (π.χ Πέραμα εξόφληση σε βάθος 200 ετών), ενώ επίσης επιχορηγήθηκε η εξόφληση των ληξιπρόθεσμων χρεών των Δήμων προς τους ιδιώτες.
Ο ίδιος πάλι αναφέρεται σε ένα αποθεματικό 20 περίπου εκατομμυρίων ευρώ αποκρύβοντας από που προκύπτει και γιατί ένα μεγάλο μέρος του δεν έχει «επιστραφεί» στους κατοίκους, όπως είχε εκ του νόμου την υποχρέωση να κάνει, μέσω έργων/υπηρεσιών/προμηθειών.
Μιλάει για διαφάνεια διαγωνιστικών διαδικασιών, γνωρίζοντας, ότι οι διαγωνισμοί στο δημόσιο γίνονται υποχρεωτικά ηλεκτρονικά και δεν εναπόκειται σε δική του επιλογή, ενώ αντίθετα, όπου ο νόμος του επιτρέπει το εκμεταλλεύεται πλήρως κάνοντας απευθείας αναθέσεις σε άτομα της προσωπικής επιλογής του και όχι με ανοιχτή πρόσκληση σε ενδιαφερομένους γεγονός το οποίο θα προστάτευε τα οικονομικά συμφέροντα του Δήμου.
Αναφέρεται στην περιουσία του Δήμου, όταν δημοτικά καταστήματα έχουν παραμείνει αναξιοποίητα για χρόνια, ενώ άλλα δεν δημοπρατούνται παρότι οι συμβάσεις μίσθωσης έχουν λήξει προκειμένου να εξυπηρετηθούν «γνωστοί».
Θυμήθηκε να εξαγγείλει την ίδρυση λιμενικού γραφείου, το οποίο θα αποφέρει έσοδα στον Δήμο, αντί να απολογηθεί γιατί δεν έχει δρομολογήσει καμία ενέργεια εδώ και πέντε χρόνια που ο νόμος 4504/17 του έδινε τη δυνατότητα (πρόκειται για τον ίδιο νόμο με τον οποίο αποδόθηκαν χερσαίοι χώροι στους παράκτιους δήμους).
Όσο για τα έσοδα (πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ ετήσια) από τη λειτουργία του ΟΛΠ, έχουμε ήδη ενημερώσει, ότι πρόκειται για νομοθεσία που αφορά όλους τους παράκτιους Δήμους του Λιμανιού.
Σοβαρά θέματα που αφορούν την απομάκρυνση των εταιρειών πετρελαιοειδών, την δημιουργία Σταθμού Μεταφόρτωσης απορριμμάτων στο Σχιστό κ.λ.π. όχι μόνο ο Δήμος δεν οργάνωσε και δεν κινητοποίησε τους κατοίκους, αλλά ήταν και απών από τις κινητοποιήσεις που με πρωτοβουλία του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας έγιναν και ως ενεργοί πολίτες συμμετείχαμε.
Ακόμη και η απεγκατάσταση των ανενεργών δεξαμενών δεν έγινε ως αποτέλεσμα δράσης του Δήμου, αλλά ως πρωτοβουλία της ίδιας της εταιρείας σε συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης.
Δεδομένου, ότι ο χώρος είναι ιδιωτικός, μετά την πρόσφατη ψήφιση του Γενικού Πολεοδομικού για τις χρήσεις γης, ο Δήμος θα μπορούσε να αξιοποιήσει 40% του χώρου ως κοινόχρηστο. Όμως ουδείς γνωρίζει τι ψηφίστηκε, αφού η συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου έγινε κεκλεισμένων των θυρών και ουδεμία ενημέρωση έχει υπάρξει έκτοτε.
Κύριε Δήμαρχε,
η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στην πόλη μας και η επίλυση των προβλημάτων δεν επιλύονται με διαστρέβλωση της αλήθειας, αλλά με στρατηγικό σχεδιασμό, όραμα, προγραμματισμό, ενημέρωση, συμμετοχή και ενεργοποίηση/κινητοποίηση των συμπολιτών μας.
ΠΕΡΑΜΑ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΡΙΝΗΣ
Υπ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ
